TOP 10 notikumi kultūrā no 4. līdz 10. maijam

10.lapa

Mārča Auziņa solo programma

Publicitātes foto

Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas gadadienā, 4. maijā, plkst.18.00, Jaunmoku pils terasē notiks virtuozā ģitārista Mārča Auziņa solo koncerts.

Mārča Auziņa (attēlā) solo programmā līdzās paša komponētiem skaņdarbiem skanēs arī īpaši radītas aranžijas solo ģitārai dziesmām, kuras radījuši populāri latviešu komponisti - Zigmars Liepiņš, Imants Kalniņš un Raimonds Pauls.

“Spēlēt solo koncertu uz viena instrumenta ir mana stihija un izaicinājums visa mūža garumā. Tā ir nepārtraukta muzikālo robežu nojaukšana un jaunu izaicinājumu meklēšana, izceļot ģitāru kā solo instrumentu.

Solo žanrs kā tāds šobrīd kļūst populārs visā pasaulē, atgriežoties pie klasiskās mūzikas kontekstā 16. gadsimtā tik populārā kamermūzikas žanra, kurā ierasto koncertzāļu vietā muzicēšana notika aristokrātu mājokļos, amatnieku darbnīcās, muižās u.c. tam laikam netradicionālās vietās. Man kā mūziķim ir patiess prieks, ka klausītāju loks šim žanram paplašinās un tā ir liela laime caur muzicēšanu un koncertiem dalīties tajā, kas man pašam tuvs. Gaidīšu Jūs koncertā Jaunmoku pilī, lai kopā svinētu Latvijas Neatkarības atjaunošanu,” tā Mārcis Auziņš.

Svētku noskaņai pirms koncerta, plkst.16.00, ikvienam būs iespēja baudīt trīs kārtu maltīti latviskās garšās pie balti klātiem galdiem pils Baltajā zālē.

Dzīvesstils

Ķirbi var cept vai tvaicēt, vai sautēt uz lēnas uguns zem vāka, lai labāk saglabātu tā derīgās īpašības. Garšvielas īpaši izceļ ķirbja garšu. Desertiem der vaniļa, kardamons, zvaigžņu anīss un kanēlis, bet citiem ēdieniem - Provansas garšaugi, ķiploki, oregano, rozmarīns un timiāns. Ķirbis labi sader ar burkāniem, āboliem, sīpoliem, jaunajiem kartupeļiem un garšaugiem. Ķirbju sula ir veselīgs ēdiens, kas labi uzsūcas organismā, normalizē vielmaiņu un miegu, īpaši bērniem.

Svarīgākais