17 kultūras pasākumi līdz 10. maijam, apmeklējami bez maksas

13.lapa

Latvija, ar ko tu sācies?

Manifestācija toreizējā Komjaunatnes (tagad 11. novembra) krastmalā pēc Deklarācijas "Par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu" pieņemšanas. 1990. gada 4. maijs. / Foto: Anda Krauze/LNVM krājums.

Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, Latvijas Nacionālais vēstures muzejs 4. maijā no plkst. 11.00 līdz plkst. 18.00 aicina uz svētkiem veltītu programmu "Latvija, ar ko tu sācies?”.

Tā notiks gan ekspozīciju un izstāžu telpās (Brīvības bulvārī 32), gan Tautas frontes muzejā (Vecpilsētas ielā 13/15).

LNVM ekspozīciju un izstāžu telpas (Brīvības bulvārī 32)

- Plkst. 12.00 - ekskursija izstādē “Kurzemes un Zemgales hercogiste un Lietuvas dižkunigaitija (1561-1795)”.

- Plkst. 13.00 un 15.00 - nodarbība bērniem ”Mana Latvija”.

- Plkst. 14.00 - ekskursija izstādē “Satversme 100+”.

- Plkst. 16.00 - ekskursija Latvijas vēstures ekspozīcijā “Atslēgvārds - Latvija. Valsts un sabiedrība 20. gadsimta Latvijā”.

- Virtuāla izstāde “Trešās atmodas laiks fotogrāfijās”.

Maija beigās muzejs beigs desmit gadus ilgo darbību pagaidu ekspozīciju un izstāžu telpās Brīvības bulvārī 32, un uzsāks atgriešanos atjaunotajā Rīgas pilī - savā vēsturiskajā mājvietā. Līdz ar to šī ir pēdējā reize, kad 4. maija svētkus LNVM aizvada Brīvības bulvārī 32.

Tautas frontes muzejs (Vecpilsētas ielā 13/15)

- 4.maijā Tautas frontes muzejs būs atvērts no plkst. 11.00 līdz plkst. 18.00.

- Bezmaksas ekskursijas muzeja ekspozīcijā gida pavadībā: plkst. 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 bez iepriekšējas pieteikšanās.

- Ekskursijai pilsētvidē “1990. gada 4. maijam pa pēdām”, kas notiks plkst. 13.00 un 15.00, iepriekš jāreģistrējas, rakstot uz e-pastu: tfm@lnvm.lv.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Ķirbi var cept vai tvaicēt, vai sautēt uz lēnas uguns zem vāka, lai labāk saglabātu tā derīgās īpašības. Garšvielas īpaši izceļ ķirbja garšu. Desertiem der vaniļa, kardamons, zvaigžņu anīss un kanēlis, bet citiem ēdieniem - Provansas garšaugi, ķiploki, oregano, rozmarīns un timiāns. Ķirbis labi sader ar burkāniem, āboliem, sīpoliem, jaunajiem kartupeļiem un garšaugiem. Ķirbju sula ir veselīgs ēdiens, kas labi uzsūcas organismā, normalizē vielmaiņu un miegu, īpaši bērniem.

Svarīgākais