19 kultūras pasākumi līdz 26. aprīlim, apmeklējami bez maksas

15.lapa

Dzejas un akadēmiskās mūzikas vakars

Publicitātes foto

Noslēdzoties pasākumu ciklam “Pilnas ausis kultūras”, trešdien, 24. aprīlī, plkst. 19.00 kultūrtelpā “Tu jau zini Kur” ar Kaspara Zalāna dzeju daudzveidīgi savīsies mūzika klavierēm un klarnetei, parādot, cik universāla ir mūzikas valoda un kā tā var apvienot vispārcilvēciskos pārdzīvojumus pāri gadsimtiem.

Kaspars Zalāns lasīs tekstus no viņa topošā otrā krājuma “Rīga”, kas veltīts Latvijas galvaspilsētai un autora pieredzēm dažādos tās apgabalos. Mūziķi izpildīs K. M. Vēbera, M. Ravēla, J. Mediņa un citu komponistu skaņdarbus.

Kaspars Zalāns ir dzejnieks, tulkotājs, pētnieks, redaktors un kultūras pasākumu rīkotājs. 2023. gadā iznācis debijas dzejas krājums “Telegrammas” (izdevējs Valters Dakša), kas ticis nominēts Domuzīmes dzejas dienu balvai. Starp nozīmīgajiem tulkojumiem ierindojami amerikāņu modernistu Hildas Dūlitlas un Viljama Karlosa Viljamsa atdzejojumi, kā arī Hovarda Filipsa Lavkrafta stāstu tulkojums (izdevniecība “Prometejs”), kas 2022. gadā saņēma balvu “Sudraba tintnīca” par labāko tulkojumu. Vadījis gan literatūras raidījumu “Bron-hīts”, gan organizējis pasākumu sēriju “Neierastā literatūra” Kaņepes kultūras centrā.

Daniils Mickevičs ir vairākkārtējs starptautisko konkursu laureāts, iegūstot 1. vietas un Grand Prix Latvijā, Itālijā, Serbijā un citviet. Pianists aktīvi koncertē gan Latvijā, gan ārzemēs, sniedzot koncertus gan kā solists, solists ar orķestri, kā arī sadarbojas ar izciliem mūziķiem dažādos kamersastāvos,

Klarnetiste Anna Marija Kubecka ir daudzu valstiska un starptautiska mēroga konkursu laureāte ar bagātīgi uzkrātu koncertu pieredzi. Izcīnījusi uzvaras konkursos “Ineses Galantes talanti” un klarnetes konkursā Saverio Mercendante Noči, Itālijā. Vairākkārtēja Eduarda Medņa Starptautiskā konkursa “Jaunais mūziķis” laureāte.

Ieeja bez maksas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Jūsu mīļie būs sajūsmā - pārliecinies pats. Vai vēlaties pārsteigt savu ģimeni ar gardu ēdienu? Tad pagatavojiet vistu medus-sinepju marinādē ar apelsīniem. Šajā ēdienā ir apvienots vistas maigums, medus saldums, sinepju pikantums un apelsīnu svaigums.

Svarīgākais