Vērts apmeklēt: izstādes, koncerti, sadancošanās un Rīgas Modes nedēļa.

Dinas Dubiņas saules un prieka enerģija

Publicitātes foto

No ceturtdienas, 4. aprīļa, mākslas galerijas “Bazar’t” telpās būs skatāma mākslinieces Dinas Dubiņas personālizstāde “Revīzija”.

Šis ir tas retais gadījums, kad kopā apskatāmas dažādu gadu emaljas gleznas, var vērot, kā mākslinieka daiļrade attīstījusies gadu gaitā.

Darbi gatavoti karstās emaljas tehnikā, sastāv no nelielām detaļām, kas pēc emaljēšanas samontētas, dažos darbos ir līdz piecdesmit detaļu, kur katra tiek izzāģēta, nokalta, slīpēta, daudzkārt apdedzinātas 1000º C temperatūrā.

Publicitātes foto

Pārsvarā izmantotas juvelieru emaljas, kuru mirdzums un caurspīdīgums nav sasniedzams ar tehniskajām emaljām.

Emalju sagatavošana ir ļoti darbietilpīgs process - drupināšana līdz pulvera konsistencei, skalošana, žāvēšana. Darbos izmantotas vintāža emaljas, kas šobrīd vairs nav pieejamas, detaļās izmantots 22 karātu zelts.

Mākslinieces izmantotā tehnika ir reta, dārga, 3000 gadu sena, tikai daži mākslinieki visā pasaulē strādā šajā tehnikā.

Publicitātes foto

Šī izstāde apstiprina apgalvojumu par darbu ilgmūžību un izturību, jo pabijuši lietū, vējā un saulē, ir izmantojami gan interjerā, gan eksterjerā, tiem nekaitē pat jūras sāļais gaiss, piemēram, uz jahtām.

Darbos izmantotie materiāli: 99% kapars, juvelieru emaljas un 22 karātu zelts.

Tematika visdažādākā - dabas parādības, stihijas, eņģeļi, klusās dabas. Galvenais, lai darbi nestu saules un prieka enerģiju, sniegtu aizsardzību, palīdzētu atgūt veselību.

Publicitātes foto

Dina Dubiņa (titulattēlā) dzimusi Rīgā, absolvējusi Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolu un Igaunijas Mākslas akadēmijas metāl mākslas katedru, iegūstot maģistra grādu. Māksliniece kopš 1975. gada piedalījusies vairāk nekā 200 izstādēs Latvijā un pasaulē. Savu radošo darbību Dina Dubiņa sākusi kā rotu māksliniece, bet kopš 1985. gada pievērsusies emaljas gleznām, miniatūrām.

Dinas Dubiņas personālizstāde “Revīzija” mākslas galerijā “Bazar’t” (t/c “Mols” 2. stāvā, Krasta ielā 46, Rīgā) būs skatāma līdz 30. aprīlim katru dienu no plkst. 
10.00 līdz 21.00.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv

Turpinājumu lasi nākamajā lapā