20 kultūras pasākumi līdz 29. martam, apmeklējami bez maksas

Vērts apmeklēt: izstādes, mūzikas ceļojums, radošā darbnīca, “Windstream”, Sibīrijas bērni, “Sarkanais vilciens” un Lielās Piektdienas koncerti.

Viļa Daudziņa un Arņa Martinelli darbu izstādes

Publicitātes foto

Turpinot 15 gadu jubilejai veltīto izstāžu sēriju, Ventspils teātra nams “Jūras vārti” aicina uz divām izstādēm - Jaunā Rīgas teātra aktiera Viļa Daudziņa zīmējumu izstādi “Teātris bildēs” un multimākslinieka Arņa Martinelli ekspozīciju “Baletomānija”.

Viļa Daudziņa (attēlā) zīmējumu izstāde “Teātris bildēs” ir draudzīgu šaržu kaleidoskops par teātra kolēģu emocijām darbavietā un ārpus tās.

Publicitātes foto

Zīmējumi ir fiksēti pirms pārcelšanās uz atjaunoto vēsturisko Jaunā Rīgas teātra ēku. Publiskai apskatei tie reproducēti pirmoreiz.

Pagājušajā gadā izdota Viļa Daudziņa ilustrētā grāmata “Pirmie latviešu dziedāšanas svētki bildēs”, darbi tika eksponēti Rakstniecības un mūzikas muzejā Rīgā, bet zīmējumu autors saņēma “Kilograms kultūras 2023” balvu nominācijā “Gada pārsteigums”. Grāmata un balva būs apskatāmas ekspozīcijā.

Savukārt Arnis Martinelli personālizstādē “Baletomānija” teātra nama “Jūras vārti” Lielās izstāžu zāles sienas iedzīvina ar lielformāta figurālās kompozīcijām.

Publicitātes foto

Kustības piefiksētas gan sākuma, gan beigu stadijā, bet poētiskais zemteksts šeit ir grieķu mitoloģija un atsevišķi literārie varoņi, kas attēloti caur laikmetīgā baleta prizmu.

Tēlu iedvesmotāju lomā - Hamburgas baleta vadošie solisti Anna Laudere, Edvins Revazovs un citi. Autora interpretācijas jauktā tehnikā (ogle un akrils) ir radītas tieši šai izstādei.

Abas izstādes apskatāmas līdz 17. maijam. Izstāžu atklāšana notiks piektdien, 22. martā, plkst. 16.00.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Kartupeļi “au gratin” ir iepriekš vārītu kartupeļu šķēles, kas vārītas krējumā un pārklātas ar sieru, kas veido gratīnu. Savukārt gratin dauphinoise ir ēdiens, kas gatavots no plānās šķēlītēs sagrieztiem iepriekš termiski neapstrādātiem kartupeļiem, kas tiek pagatavoti krējumā.