Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Šimkus un Plešanovs, Plēpis un Plēpe, Jēkabsone un Berķe, Plešanovs un Lakstīgala, Troska un Honjuns.

Rūdolfa Plēpja atmiņu pēcpusdiena

Publicitātes foto

Ar koncertuzvedumu “Rūdis. Stāsti un dziesmas” uz satikšanos dzejā un mūzikā aicina tautā mīlētais aktieris Rūdolfs Plēpis.

Aktiera radošais mūžs ir bijis tik raibs kā dzeņa vēders, laiks no šīm krāšņajām piezīmēm izveidot emocionāli piepildītu gleznu, kur humors mijas ar nopietnību un dzīves viedumu.

Publicitātes foto

“Koncertā kopā ar mani piedalīsies izcili cilvēki un tas uzliek atbildību! Mēs esam tik dažādi, bet man ir viegla sirds, jo visu mūžu esmu muzicējis kopā ar Valdi Zilveri. Skatītāji jau nav muļķi, tāpēc nevar kaut ko darīt tikai ķeksīša dēļ. Vēlos izcelt gaismā aizmirsto, bet publikā mīlēto!” saka Rūdolfs Plēpis.

Izdziedāt dziesmas aktierim palīdzēs meita Viktorija Plēpe un programmas idejas autors - dziedātājs Kaspars Markševics (visi trīs titulattēlā).

Publicitātes foto

Radošajā kompānijā būs arī Rūda ilggadējs draugs un skatuves partneris - komponists Valdis Zilveris, par ģitāras piesitienu gādās Ēriks Upenieks. Uzveduma režisors ir Valdis Pavlovskis.

Ar koncertuzvedumu “Rūdis. Stāsti un dziesmas” Rūdolfs Plēpis brauks ciemos pie saviem skatītājiem visā Latvijā: svētdien, 24. martā, viņš būs Smiltenes Kultūras centrā, 7. aprīlī - „Ulbrokas Pērlē”, 14. aprīlī - Dobeles pilsētas tautas namā, 21. aprīlī - Brocēnu Kultūras namā, 28. aprīlī - Talsu Tautas namā, 5. maijā - Alūksnes Kultūras centrā un 12. maijā - Cēsīs, CATA Kultūras centrā.

Aktiera Rūdolfa Plēpja firmas zīme noteikti ir Jaunatnes teātrī nospēlētās spīdošās lomas.

Kāds atceras kā dullo baronu Bundulu no Latvijas Nacionālā teātra izrādes, citam ausīs skan “Dziesmiņa par Parīzi” no uzveduma par sunīti Pifu, bet vēl kāds iedomāsies par kalpu Alfrēdu no filmas “Emīla nedarbi”.

90. gadu sākumā katrās mājās tika gaidīts LTV raidījums “Tonis”, kur Rūdis ar savu draugu un kolēģi Gunti Skrastiņu izspēlēja skečus par sadzīvi, saucot lietas īstajos vārdos un izdziedot kādreiz aizliegtās dziesmas.

2000.gada “Spēlmaņu nakts” ceremonijā Rūdolfs Plēpis saņēmis labākā aktiera titulu un balvu par Dzejnieka lomu izrādē “Sapņu spēles jeb dvēseles kumēdiņi”, savukārt 2005. gadā ieguvis “Lielā Kristapa” balvu kā “Labākais aktieris” par lomu filmā “Baltais zvērs”.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv

Turpinājumu lasi nākamajā lapā