TOP 10 notikumi kultūrā no 10. līdz 16. februārim

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Celms un Vītoliņa, Skutelis un Rudāne, “Ritms” un “Credo”, Šimkus un Lācis, Čipsis un Dullais.

Uzticība un traks piedzīvojums

Publicitātes foto

Trešdien, 14. februārī, pie skatītājiem kinoteātros Latvijā nonāks režisora Riharda Romuša filma - romantiska komēdija “Gandrīz vecpuisis”.

Filma vēsta par Mareku, priekpilnu, bet pakļāvīgu jaunieti, kura dzīve strauji uzņem apgriezienus, kad viņa līgava atceļ kāzas. Jaunais vīrietis nepadodas, un kopā ar savu draugu Koļu un nejauši satikto Tīnu dodas neprātīgu situāciju pilnā ceļojumā, lai atgūtu savu līgavu.

“Gandrīz vecpuisis” ir jaunā režisora Riharda Romuša debijas pilnmetrāžas spēlfilma. Režisors ar savu radošo apvienību “Kino Parks” veidojis īsfilmas, mūzikas videoklipus izpildītājiem “Sudden Lights”, “Kreisais Krasts” un citiem, kā arī reklāmas lielākajiem pašmāju un starptautiskajiem zīmoliem.

“Stāsta centrā ir mīlestība, kas balstās vēlmē izprast vienam otru, komunikācijā, degsmē par attiecībām un to uzturēšanu.

Uzticība, situācijas risināšana un traks piedzīvojums ir tas, kas raksturo šo filmu. Dažreiz ir jāriskē ar visu, lai panāktu to, ko vēlies,” stāsta Rihards Romušs.

“Aktieru atlasē nolēmām galvenās lomas piešķirt jauniem cilvēkiem. Mūsdienās arvien biežāk precas jaunieši 23-29 gadu vecumā, un šajā filmā parādām jaunu un svaigu skatījumu uz precībām jaunības gados,” piebilst režisors.

Filma “Gandrīz vecpuisis” tapusi bez valsts finansējuma par pašu un studijas līdzekļiem. Filmas veidotāji tādējādi nodrošinājuši radošo brīvību, aizrautīgi un svaigi veidojot stāstu, kas aktuāls pašiem un cilvēkiem apkārt. Jaundarbu caurstrāvo veidotāju enerģija, entuziasms un humora izjūta.

Filmā piedalās: Dante Pecolli (attēlā vidū), Rūdolfs Kozlovskis, Monta Kārkliņa, Krista Hotuļeva, Jānis Jarāns, Lauris Zalāns un citi.

Filmas treileris:

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Kartupeļi “au gratin” ir iepriekš vārītu kartupeļu šķēles, kas vārītas krējumā un pārklātas ar sieru, kas veido gratīnu. Savukārt gratin dauphinoise ir ēdiens, kas gatavots no plānās šķēlītēs sagrieztiem iepriekš termiski neapstrādātiem kartupeļiem, kas tiek pagatavoti krējumā.