Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Groza un Dīcis, Doveika un Lisners, Poikāne un Rozentāls, Egliņa un Indzeris, Fanigina un Mikuda.

Vijai Vētrai - 101

Publicitātes foto

Sestdien, 10. februārī, plkst. 17.00 nodibinājums “Vijas Vētras Fonds” rīko koncertu “Deju Vētra 2024”, kas notiks par godu leģendārās latviešu dejotājas, horeogrāfes, pedagoģes un mākslinieces Vijas Vētras (attēlā) 101. dzimšanas dienai.

2019. gadā aizsāktā tradīcija dejot par godu Vijas Vētras dzimšanas dienai turpinās arī 2024. gadā, un sestdien uz Emīla Dārziņa koncertzāles skatuves (Kalnciema ielā 10 k-2, Rīgā) krāšņā koncertā uzstāsies 18 deju grupas no dažādām Latvijas pilsētām.

Šogad ar daudzveidīgu programmu un priekšnesumiem uz vienas skatuves tiksies indiešu klasiskās dejas dejotāji, flamenko un mūsdienu deju grupas, neoklasika un laikmetīgais deju stils.

Tāpat koncertā pārstāvēts plašs vecuma diapazons - no bērniem līdz senioriem. Protams, priecēs arī Vijas Vētras horeogrāfijas.

Droši var apgalvot, ka ik solis un takts priecēs gan dejotājus un skatītājus, gan arī jubilāri, kura savu 101. dzimšanas dienu, kas būs 6. februārī, sagaidīs tālu prom no mums, tomēr domās būs tuvu un iedvesmos visus dejotājus. Ar šo koncertu Latvijas dejotāji sveiks jubilāri un gaidīs atgriežamies Latvijā.

No Vijas VĒTRAS personiskā arhīva

Koncerta ieņēmumi tiks veltīti mākslinieces atbalstam un iespējai atgriezties Latvijā.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv

Turpinājumu lasi nākamajā lapā