2.lapa

Filma par empātiju

Publicitātes foto

Kinoteātris Splendid Palace” 2024. gadu sāk ar jaunu nacionālo filmu programmu skatītāju iecienītajā ciklā “Dokumentālā kino pirmdienas”. Cikla pirmais seanss būs pirmdien, 29. janvārī, plkst. 19.30, kad tiks rādīta režisores Elitas Kļaviņas filma “Iļģuciema māsas”.

Filmas seansā piedalīsies pati režisore, un pēc filmas notiks “Jautājumu un atbilžu” sesija ar skatītājiem.

“Šī filma ir par empātiju,” uzsver režisore Elita Kļaviņa. “Empātijas šobrīd pasaulē trūkst visvairāk. Četras no filmas varonēm nokļuvušas uz noziedzības ceļa ģimenes vardarbības rezultātā. Tā ir skarba liecība par sabiedrību, kurā mēs dzīvojam. Čehova lugas ”Trīs māsas” iestudējums Iļģuciema sieviešu cietumā kopā ar Jaunā Rīgas teātra (JRT) aktieriem atklāj noklusētas rētas ieslodzīto sieviešu pagātnē.”

Publicitātes foto

Filma pirmizrādi piedzīvoja festivālā “Artdocfest”, pēc tam tika iekļauta JRT diptihā kopā ar Elitas Kļaviņas veidoto izrādi “Es atgriežos no tālienes”, izraisīdama skaļu rezonasi.

Filma “Iļģuciema māsas” ir saņēmusi trīs Lielā Kristapa nominācijas: Labākā filma, labākā režisore (Elita Kļaviņa), labākā kino operatore (Baiba Kļava).

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv

Turpinājumu lasi nākamajā lapā