Vērts apmeklēt: izstādes, tautas mūzika un dejas, filmu festivāls un barikāžu 33. gadskārta.

Alekseja Naumova darbu izstāde

Publicitātes foto

Izcilais gleznotājs un Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) profesors Aleksejs Naumovs (attēlā) 10. janvārī svinēja apaļu dzīves jubileju, Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Arhitektūras un dizaina institūtā (Ķīpsalas ielā 6) atklājot savu personālizstādi “Uzgleznotā arhitektūra”.

Izstādes apmeklētājiem ir iespēja apskatīt līdz šim vēl plašākai publikai neizrādītus darbus.

Izstādei mākslinieks izraudzījies pasaules skaistāko, krāšņāko un gleznaināko vietu - Burano, Venēcijas, Sicīlijas, Parīzes, Ņujorkas - ainavas un aicina izstādes apmeklētājus ļauties gleznās ietvertajam nerimstošajam krāsu priekam.

Lielākā daļa izstādē eksponēto gleznu tapusi 2023. gadā, tāpēc plašāka publika Latvijā tās vēl nav redzējusi.

Alekseja Naumova rokrakstu raksturo pārliecinošs un izsvērts triepiens, košs, dzīvespriecīgs kolorīts un konkrētās vietas būtību tveroša kompozīcija. Mākslinieku interesē dabas un arhitektūras mijiedarbība. Viņu saista gaismas un ēnu spēles, to ietekme uz krāsu un formu. A. Naumova pieeja ainavu attēlošanā sniedzas tālāk par pasīvu apkārtējās pasaules atspoguļojumu, jo viņš darbos parāda nevis vispārinātu un visiem ierastu ainavas skatu, bet gan savu personīgo skatījumu un sajūtas. Gleznas top brīvā dabā - atrodoties konkrētā vietā un laikā, mākslinieks meistarīgi pamana mirkļa unikālo gaismu, krāsas, notver ainavas īpašo noskaņu un rada emocionāli piesātinātus stāstus par dažādām pasaules pilsētām.

Izstāde RTU Arhitektūras un dizaina institūta ātrijā aplūkojama līdz 15. februārim darbdienās no plkst. 9.00 līdz 20.00 un sestdienās no plkst. 10.00 līdz 17.00.

Ieeja bez maksas.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv

Turpinājumu lasi nākamajā lapā