© Foto: Depositphotos

Sācies jauns gads… JaunMēness Mežāža zīmē ieiet 2024. gada 11.janvārī plkst. 13:57 EET. Jauni skaitļi ir nomainījušies. Katrs skaitlis nes noteiktu vibrāciju, enerģiju, uzdevumu. Mainoties skaitļiem, arī mums mainās vibrācijas, enerģijas un uzdevumi.

Tādēļ jaunie gadi vienmēr atnes cilvēkos vēlmi darīt, ko jaunu, vēlmi turpināt darīt vēl labāk un sajūtu, ka varbūt tieši šis gads būs TAS GADS, kad manā dzīvē notiks tās lielās un nozīmīgās pārmaiņas, kuras tik ļoti gaidu.

Koncentrēties uz to, ko no sirds gribam

Foto: Depositphotos

Dabā vienmēr viss notiek pareizā un tam piemērotā ideālā laikā. Tā ir arī ar pirmo JaunMēnesi šajā gadā. JaunMēness Mežāzī vienmēr iestājas ap tradicionāla Jaunā gada laiku. Laiku, kad iekšēji jūtam lielu vēlmi ķerties klāt pie saviem dzīves fundamentiem un pamatiem. Mežāzis pārstāv zemes elementu un ir viena no strukturētākajām un pragmātiskākajām zodiaka zīmēm.

JaunMēness Mežāzī rada auglīgu augsni, kur varam sēt savu sapņu un mērķu sēklas Jaunajam gadam. Šajā laikā ir ļoti svarīgi patiešām koncentrēties uz to, ko no sirds gribam, kas sagādā prieku un kas vairo enerģiju un vēlmi darboties. Tradicionāli Mežāzis ir saistīts ar mūsu karjeru.

Taču augstākajās Mežāža enerģijas izpausmēs tas ir daudz vairāk nekā darbs, ko mēs darām, lai saņemtu algu.

Tas ir par to, kā atminēties savu dzīves darbu, kura dēļ mūsu dvēsele piedzima šajā ķermenī. Tas ir par to, kas ir tas darbs, kas mūs savieno ar ķermeni, sirdi, prātu un garu. Tas ir par to, kāds būs mūsu darbs un tā mantojums, ko atstāsim nākamajām paaudzēm.

Foto: Depositphotos

Mežāža zīmes augstākais uzdevums ir vest cilvēku pie viņa Dharmas jeb pie viņa Dzīves Darba.

Nepārmest pagātnē darīto

Foto: Depositphotos

Šis JaunMēness nāk arī, lai drebinātu mūsu dzīves pamatus. Tos pamatus, kas nav īsti. Tie var būt attiecības, karjera, veselība, finanses, arī mērķi, sapņi, uzskati, pārliecības, pat laimes orientieri - ikviena joma, kas atrodas mūsu kodolā. Ja šie dzīves pamati ir stingri, stabili, tie tādi arī paliks, un mūsu uzdevums Jaunajā gadā būs tos turpināt stiprināt.

Bet, ja tie nav īsti, būvēti uz salmiem un zariem, kā pasakā par trim siventiņiem, tad pie nākamās vētras pamati juks un bruks. Taču šajā brukšanas laikā notiek arī ļoti svarīgi procesi, kas mums parāda, vai patiesi šie pamati ir mūsu?

Vai tā dzīve, ko esmu pirms tam būvējis, patiesi ir tā dzīve, kur vēlos dzīvot šobrīd? JaunMēness Mežāzī ļoti skaidri norādīs uz to, kas ir mani un kas nav mani pamati.

Un, ja būsim šajā laikā gana vērīgi un drosmīgi sev atzīt savu patiesību un uzņemties atbildību, tad patiesi gūsim spēkus nojaukt šķībos un greizos pamatus, lai būvētu jaunus, stingrus, stabilus, savas dzīves laimi vairojošus pamatus.

Dabā viss mainās un ir ciklisks, un tāpat ir cilvēkā. Tas, kas vakardien bija svarīgi, šodien vairs nav vērtība. Un tādēļ ir ļoti būtiski nenožēlot un nepārmest pagātnē darīto, noieto, jo katrs noietais ceļš mūs kaut kur ir aizvedis… Nekad nav tā, ka tu kaut kur ej un nenonāc…

Jā, dažkārt mums sanāk pariņķot, citu reizi uztaisām pāris līkločus, iekrītam lielākās vai mazākās bedrēs, bet, kamēr vien mūsos ir vēlme iet, mēs ceļamies un turpinām iet. Un tā dienu no dienas, jaunu gadu no jauna gada.

Enerģija ir lielākā valūta

Foto: Depositphotos

Šajā laikā, kad JaunMēness ir Mežāzī, nav būtiski visu izdomāt līdz sīkākai detaļai, kāda izskatīsies mana dzīve. Jo tas ir līdzradīšanas process, kur vēl daudz kas formēsies un slīpēsies, atkarībā no mūsu rīcībām un lēmumiem. Taču šobrīd ir svarīgi sākt ar jautājumu - kas tieši manī vairo enerģiju? Enerģija ir mūsu lielākā valūta. Enerģija ir mūsu dzīvības spēks. Enerģija ir mūsu pamatu pamats. Enerģija ir kreativitātes spēks. Enerģija dod mums jaudu iet un darīt.

Jo skaidrāki mēs esam savā dzīvē par to, kas dod enerģiju un kas atņem, jo vairāk varam izdarīt to, ko patiesi vēlamies. Un tad, kad darām to, par ko liesmo mūsu sirds, dzīve sāk atvērties visbrīnumainākajā veidā.

Pajautā sev tieši tagad - ko darot, es jūtos patiesi nozīmīgs un dzīvs? Kādus darbus es daru un man lieliski sanāk? Kas ir mani talanti? Ar kuriem saviem talantiem es varu celt savu un citu cilvēku dzīves kvalitātes un labklājību? Un kādus darbus es pat varētu darītu vienkārši tāpat, jo man patīk?

Vizualizē savas vīzijas

Foto: Depositphotos

JaunMēness Mežāzī mums dod zemes spēku un svaigas, jaunas enerģijas un motivācijas veidot, būvēt, radīt savu sapņa dzīvi. Vizualizē skaidri savas vīzijas, saraksti savus sapņus un ieceres. Atceries, ka šajā brīdī tu visu vēl vari nezināt līdz sīkākai detaļai, bet uztausti virzienus, kas patiesi tevi iedvesmo tieši šobrīd sākt darīt. Mežāzis nav sapņotājs, viņš ir darītājs. Mežāzis rada skaidras struktūras, skaidras vīzijas, skaidrus pamatus, no kuriem sākt būvēt un radīt. Akmeni pie akmens, soli pa solim.

Mežāzis mums māca arī mainīties lēnām. Nesteidzoties apsverot un izsverot katru nākamo rīcību. Tajā pašā laikā skaidri redzot savu lielo vīziju, sapni, uz ko vēlamies doties.

Lielākās izmaiņas mūsu dzīvē notiek tieši ikdienā, kad esam gana vērīgi savās jūtās, domās un enerģijās. Katru jaunu darbību un rīcību ir svarīgi integrēt un nostiprināt.

Tam ir vajadzīgs laiks un pacietība. Ir svarīgi koncentrēties uz mazajām ikdienas darbībām un katru darbību vērst savas lielās vīzijas virzienā. Ja mēs gribam straujas, ātras izmaiņas un mūsu jauno darbību pamati vēl nav nostiprinājušies, tas var tikai sagraut šīs jaunās apņemšanās un atmest mūs atpakaļ. Tādēļ ej soli pa solītim, liec akmeni pie akmens.

Kā svarīgu uzdevumu JaunMēnesim Mežāzī ir sarakstīt savas dienas plānu un motivēt sevi to ievērot. Daudzas mācības un tradīcijas mums māca - kā sāksi savu dienu, tā pavadīsi. Tādēļ paņem lapu un uzraksti tās darbības, rīcības, ko no rīta vari veikt uzreiz pēc pamošanās.

Foto: Depositphotos

Tā var būt meditācija, joga, vingrošana, lūgšanas, elpošanas prakses, dienasgrāmatas rakstīšana, došanās ārā rīta pastaigā vai skrējienā. Jebkas, ko darot tu gūsti enerģiju un cel savu labsajūtu. Darot šo praksi katru rītu un veltot laiku pašam svarīgākajam cilvēkam, SEV, tu patiesi nostiprināsi savai dzīvei ļoti svarīgus pamatu pamatus.

Sāc ar vienu rīcību

Foto: Depositphotos

JaunMēness Mežāzī ir brīnumains laiks. Laiks, kad iestājas Jauns gadu skaitlis. Laiks, kad uzsākas Jauns Saules gads. Laiks, kad JaunMēness sākumu un Mežāža stingrā zemes enerģija mūs visspēcīgāk motivē un atbalsta uzdrīkstēties uzsākt drosmīgus sākumus pretī savam Dzīves patiesajam uzdevumam.

Ir laiks! Sāc! Sāc ar vienu rīcību. Vienu vēlmi. Vienu mērķi. Vienu sapni. Vienu akmeni klāt. Vienu soli uz priekšu.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv