TOP 10 notikumi kultūrā no 6. līdz 12. janvārim

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Burkovska un Jarāns, Zālīte un Lūsēns, Bojarkina un Zelezņevs, Eņģele un Miltiņš, Ufo un Fredis.

Pastnieku mīlasstāsts

Publicitātes foto

Jaunais pašmāju kino gads iesāksies ar Elzas Gaujas aktierfilmu “Pastkarte no Romas”, kas no 12. janvāra tiks izrādīta kinoteātros visā Latvijā.

Elzas Gaujas otrā spēlfilma ir aizkustinošs divu pastnieku senioru mīlestības stāsts, kurā galvenās lomas atveido skatītāju mīlētie aktieri Jānis Jarāns un Indra Burkovska (attēlā).

Lai laimētu ceļojumu uz Romu, Alvīne un Ernests ķeras pie viltīgas shēmas ar loterijas kuponiem, taču viņu ieceri aizēno Alvīnes strauji progresējošā Alcheimera slimība.

Elza Gauja filmā ar vieglumu un smaidu, reizē nezaudējot līdzjūtību, runā par sabiedrībā aktuālu tēmu - paaugstinoties vidējam mūža ilgumam, ar atmiņas traucējumiem saskaras arvien vairāk cilvēku. Šis ir viens no retajiem Latvijas kinodarbiem, kur stāsta galvenie varoņi ir seniori.

“Filmēšanas laikā no aktieriem emocijas nebija jāizspiež. Gan Jarāns, gan Burkovska smējās un raudāja, jo, kā izrādās, filmas tēma ir savā veidā skārusi mūs visus,” atzīst režisore Elza Gauja.

Filma “Pastkarte no Romas” pirmizrādi piedzīvos 11. janvārī kinoteātra “Splendid Palace” svaigi atjaunotajā Lielajā zālē un no 12. janvāra tiks demonstrēta kinoteātros visā Latvijā. Daudzos seansos piedalīsies arī filmas aktieri un veidotāji.

Filma uzņemta Latvijā un Itālijā, tā veidota studijā “Picture House” sadarbībā ar Latvijas Kultūras akadēmiju un studiju “Riverbed”. Filmas operators ir Aleksandrs Grebņevs, scenāriju veidojušas Elizabete Lukšo-Ražinska un Elza Gauja, filmas māksliniece ir Ieva Kauliņa, kostīmu māksliniece - Kabish, montāžas režisors - Jurģis Ločmelis. Filmas mūzikas autors ir Andris Gauja, mūziku iespēlējuši Matīss Čudars, Artis Orubs, Jānis Porietis un Andris Gauja. Filmas producenti - Uģis Riekstiņš, Elza Gauja, Andris Gauja, izpildproducente Marta Šleiere.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Kartupeļu vārīšanā nav nekā aizraujoša. Taču tā ir būtiska gatavošanas tehnika, kas ir pirmais solis, lai pagatavotu daudzus ēdienus, piemēram, kartupeļu biezeni, kartupeļu salātus un vienkārši vārītus kartupeļus.

Svarīgākais