Vērts apmeklēt: izstādes, koncerti un 8 jauni mākslas darbi paplašinātajā realitātē.

Zvaigznes dienas koncerts

Publicitātes foto

Lai atzīmētu Zvaigznes dienu un atgādinātu par Ogrē uzstādītās Betlēmes zvaigznes kultūrvēsturisko nozīmi, sestdien, 6. janvārī, jau otro gadu notiks īpašs svētku gājiens “Gudrie meklē Ķēniņu”, kurš noslēgsies ar koncertu “Satiec Ķēniņu” Ogres Mūzikas un mākslas skolā.

Svinīgais gājiens trīs austrumu gudro un poniju pavadībā tiks atklāts ar ievadvārdiem plkst. 16.00 Ogres Sv. Meinarda Romas katoļu baznīcā (Meža prospektā 1), pēc kuriem gājiens virzīsies uz nākošo pieturvietu Ogres centra skvērā. Gājiens noslēgsies pie Betlēmes ainiņas iepretim novada domei.

Ikviens interesents ir aicināts pievienoties no plkst. 15.45 gājiena pulcēšanās vietā, lai aizraujošā veidā izdzīvotu vēsturiskos notikumus pirms 2000 gadiem Kristus dzimšanas laikā. Katrā no trim stacijām skanēs dziesmas un stāsti par Zvaigznes dienas notikumiem, savukārt pie Bētlemes ainiņas no plkst. 16.30 līdz pat 18.30 varēs sasildīties, iedzerot karstu tēju vai kafiju, satikt īstas aitiņas un ganus, kā arī nofotografēties ar ponijiem.

Savukārt plkst. 18.00 Ogres Mūzikas un mākslas skolā (Brīvības ielā 50) garīgās mūzikas koncertā “Satiec Ķēniņu” būs iespējams dzirdēt soprānu Marlēnu Keini, vijolnieku Raimondu Ozolu un saksofonistu Arti Gāgu.

Kopā ar viņiem muzicēs arī jaunie talanti: Patrīcija Kozlovska (19, soprāns, Alfrēda Kalniņa Cēsu mūzikas vidusskolas audzēkne) un Ronalds Rozenlauks (15, oboja, Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolas audzēknis), kuri Ogres novadā - Ikšķiles Starptautiskajā Operetes festivālā jau izpelnījušies novada publikas ievērību un atzinību. Pie klavierēm - pianiste Agija Ozoliņa-Kozlovska (attēlā).

Koncerta repertuārā būs dzirdami muzikāli krāsaini un melodiski skaņdarbi: J. S. Baha Ariozo, E. Ešenvalda “Pie Tava Krusta”, Dž. Ritera “Dievs svētīt grib mūs”, G. Baumaņa “Ak, dari, Kungs”, S. Rahmaņinova “Vokalīze”, T. Jasčenko “Prelūdija-Vokalīze”, G. Forē “Toskānas serenāde”, V. Bellīnī “Miera eņģelis”, Ž. Masnē “Meditācija”, E. Marikone “Gabriela oboja”, Arta Gāgas oriģinālmūzika u. c., kas mīsies ar mācītāja Daiņa Pandara lasījumiem no Bībeles un stāstījumu par Zvaigznes dienas notikumiem.

Koncerta noslēgumā visiem, kas vēlēsies, būs iespēja pievienoties un kopā ar māksliniekiem dziedāt Zvaigznes dienas gājiena “Gudrie meklē Ķēniņu” tituldziesmu “Gudrie no austrumiem”, kuras autore ir Liene Grosa.

“Priecājos, ka Ogrē ir dzimusi skaista Zvaigznes dienas tradīcija un, ka varu būt daļa no tās, veidojot koncerta programmu. Trīs Austrumu gudrie vīri mums doti kā paraugs. Viņi, zvaigzni ieraudzījuši, tūlīt pat devās ceļā. Neatrunājās - rīt vai parīt, bet uzreiz cēlās un gāja pakaļ zvaigznei, pie Jēzus. Viņi saprata šā notikuma lielo nozīmi un, atraduši Bērnu un Mariju, šie gudrie un arī ļoti bagātie vīri nometās ceļos un pielūdza Jēzu, dāvājot Viņam milzīgu bagātību - zeltu, vīraku un mirres.

Vai mūsu dzīve bieži nav tikai ar labiem nodomiem pildīta, bet reāli - dažkārt ir jānonāk pilnīgi bezpalīdzīgā situācijā, lai nokristu uz ceļiem Lielās patiesības priekšā un celtos augšā?

Šobrīd saprast Zvaigznes dienas notikumus ir svarīgāk nekā jebkad agrāk,” par gaidāmo koncerta atklāj koncerta režisore Agija Ozoliņa-Kozlovska, piebilstot, ka arī šoreiz katram koncerta dalībniekam ir kāda saikne ar Ogres novadu, un visiem kopā - sapnis par Operetes un muzikālo teātri.

Ieeja koncertā bez maksas.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv

Turpinājumu lasi nākamajā lapā