15 kultūras pasākumi līdz 22. decembrim, apmeklējami bez maksas

7.lapa

Ziemassvētku laiks - mīlestības laiks

Publicitātes foto

Svētdien, 17. decembrī, plkst.19.15 Vecrīgā, Svētās Marijas Magdalēnas baznīcā izskanēs Latvijas Universitātes jauktā kora “Juventus” labdarības koncerts “Ziemassvētku laiks! Різдвяний час! Mīlestības laiks! Час любові!”.

Koncertā tā mākslinieciskā vadītāja Valda Tomsona un diriģentes Natalia Behma vadībā tiks atskaņota tradicionālā ukraiņu Ziemassvētku mūzika, kā arī iemīļoti latviešu kormūzikas skaņdarbi.

“Karš Ukrainā ilgst jau pietiekoši ilgu laiku un skaidrs, ka sabiedrībā izjūtams zināms nogurums saistībā ar palīdzības sniegšanu Ukrainai. Tomēr mēs nedrīkstam nogurt un, gluži pretēji, mums ir jāturpina atbalstīt Ukrainu, ko arī aicināsim darīt 17. decembra vakarā. Labdarības koncertā mēs izpildīsim gan ukraiņu, gan latviešu kormūziku. Abu kultūru sintēze ļoti labi viena otru papildina - mums ir mūsu krāsa, mūsu mentalitāte un mūsu skaņa, savukārt Ukrainai ir Ukrainas īpašās krāsas. Es domāju, ka mums kā kolektīvam ir ārkārtīgi bagātinoši dziedāt tieši ukraiņu kormūziku. Šāda mūzikas sintēze mums dos iespēju apvienot spēkus un radīt ne tikai skaistu muzikālo pieredzi, bet arī izteikt solidaritāti Ukrainai,” stāsta “Juventus” mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Valdis Tomsons.

Ieeja bez maksas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Septembris ir īsts rudens labumu mēnesis. Un bez āboliem arī šis laiks nav iedomājams. Tam pievienojas arī virtuves huligāns Pipars, kas dalās ar savu biezpiena – ābolu vafeļu recepti, kas noderēs tiem, kuri mīl brīvdienās sevi un savu ģimeni palutināt.

Svarīgākais