15 kultūras pasākumi līdz 22. decembrim, apmeklējami bez maksas

3.lapa

Madaras Gulbis debesu sajūta

Publicitātes foto

Izdevniecība “Aminori” savā mākslas telpā piedāvās iespēju uz brīdi izrauties no pirmssvētku kņadas un burzmas, lai gremdētos pārdomās Madaras Gulbis meditatīvo gleznu izstādē “Debesu sajūta”.

Šī izstāde ir kā aicinājums biežāk pavērties uz augšu - debesīs -, un ne tikai tāpēc, lai pārliecinātos, vai drīz snigs.

“Kas ir tas spēks, kas liek mums lūkoties augšup?” gleznotāja jautā. “Seno laiku paradums? Ilgas? Intuitīva atbalsta meklēšana gaismas virzienā? Debesu skaistums un nepārtrauktā mainība?

Mitoloģijā un reliģijā Debess ir dievību mājvieta. Un patiesi - varbūt tās ir varenākas un iedarbīgākas nekā mums, zemes dzīvi dzīvojot, varētu ienākt prātā?”

“Izstādē “Debesu sajūta” dažādos veidos esmu “runājusi” par to lauku un telpu ap mums, kuru saucam par debesīm,” stāsta māksliniece. “Par iekšējo un ārējo debesu sajūtu. Lai arī izmantoju abstraktās glezniecības izteiksmes līdzekļus, kompozīciju bieži balstu uz redzēto, piedzīvoto. Mani interesē uzgleznot to, ko attēlot vai izstāstīt vārdos nav iespējams. Lai to izdarītu, ir jāatsakās no liekā un nebūtiskā, formas un satura lakonisms rada šo abstrakto gleznojumu.”

Izstāde “Debesu sajūta” būs apskatāma “Aminori” telpā (Rīgā, Krišjāņa Valdemāra ielā 69) līdz nākamā gada 2. februārim.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

“Melnā kaķa draudzenes” teorija ir jēdziens, kas radās vietnē TikTok, lai aprakstītu noteikta veida draudzeni (vai partneri), kas iemieso personības iezīmes, kas bieži tiek saistītas ar stereotipisku melnu kaķi.

Svarīgākais