Vērts apmeklēt: koncerti, izstādes un jubileja.

Baritona Naura Indzera jubilejas koncerts

Publicitātes foto

Ceturtdien, 14. decembrī, plkst. 19.00 RKTMC “Mazā Ģilde” Lielajā zālē gaidāms baritona Naura Indzera 50 gadu jubilejas koncerts.

Nauris Indzeris (attēlā) jau gandrīz 25 gadus aktīvi darbojas profesionālās mūzikas laukā gan kā operdziedātājs, gan kamerdziedātājs, gan arī kā vokālais pedagogs korim “Balsis”. Dzimis Gulbenē, muzikālo izglītību guvis Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas koledžā Lailas Grietēnas klasē un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā asoc. prof. Bruno Egles klasē. Zināšanas papildinājis meistarklasēs Austrijā un Itālijā. Piedalījies starptautiskos konkursos Vācijā, Austrijā, Itālijā, Ukrainā u. c.

Naura profesionālā dzīve bijusi saistīta gan ar Latvijas Nacionālo operu un baletu, gan Klaipēdas Valsts muzikālo teātri. Dziedātājs ir piedalījies vairākos Siguldas Opermūzikas svētkos, kā arī regulāri sadarbojas ar koncertorganizāciju “Latvijas Koncerti”, Operetes teātri un klasiskās mūzikas ģildi “Euterpe”.

Šajā koncertā jubilāram pievienosies viņa kolēģi - mākslinieki, ar kuriem pēdējo gadu laikā izveidojusies visauglīgākā sadarbība - Sonora Vaice, Anta Jankovska, Jolanta Strikaite, Laura Kancāne, Irma Pavāre un Artjoms Safronovs. Pie diriģenta pults stāsies maestro Guntars Bernāts un īpaši šim pasākumam izveidotā profesionālo orķestra mākslinieku grupa. Koncertā skanēs operu ārijas un dueti, kā arī fragmenti no skaistākajām sarsuelām un operetēm.

Pats mākslinieks atzīst, ka ir patiesi priecīgs par iespēju šādu zīmīgu dzimšanas dienu nosvinēt mūzikā kopā ar savām uzticamākajām un skaistākajām skatuves partnerēm, kā arī talantīgo LNOB tenoru Artjomu Safronovu.

“Esmu pagodināts arī ar izcilu orķestra mūziķu sastāvu, ar kuriem kopā iestudētas ļoti veiksmīgas un vērienīgas franču un spāņu mūzikas programmas.

Lieliski, ka pie diriģenta pults stāsies maestro Guntars Bernāts, kuram pašam tikko VEF Kultūras pilī ar Dž. Pučīni operas “Māsa Andželika” iestudējumu tika nosvinēta jubileja, un viņš noteikti zina, kā pareizi ir jāsvin svētki,” pauž Nauris Indzeris.

Uz satikšanos mūzikā tiek gaidīti draugi, radi, paziņas un vienkārši jauki cilvēki, kas noilgojušies pēc sirsnīga, jaudīga un muzikāli piepildīta vakara Mazajā Ģildē.

Ieeja bez maksas. Skatītāji tiek lūgti ierasties uz pasākumu laikus.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv

Turpinājumu lasi nākamajā lapā