Vērts apmeklēt: koncerti, izstādes un Citādais Advents baznīcā.

Citādais Advents Rīgas Lutera baznīcā

Publicitātes foto

Svētdien, 3. decembrī, plkst. 17.00 Rīgas Lutera baznīcā notiks Citādais Advents vārdos un mūzikā “Gaismu gaidot” un tiks atklāts Ziemsvētku dārzs Torņakalnā “12 Svētās naktis”.

Adventa un Ziemsvētku laiks un to gaisotne cilvēkus aicina pievērsties savai iekšējai pasaulei un atgādina par mūsu iekšējo centru, kurā sastopas sirds un prāts.

Mūsdienu tehnoloģijās balstītā un uz sasniegumiem orientētajā laikmetā, jo īpaši svarīgi ir Adventa un Ziemsvētku laika steigā neaizmirst dvēseli un nepazaudēt savu iekšējo viengabalainību. Šis laiks ir savdabīgs dvēseles ceļojums katram pie sevis.

I Adventā, 3. decembrī, plkst. 13.00 notiks Ziemsvētku dārza Torņakalnā “12 svētās naktis”, kas tiks izveidots Lutera baznīcas teritorijā, atklāšana ar ugunskuru iedegšanu, karstajiem dzērieniem, muzikāliem priekšnesumiem un Ziemsvētku dziesmu kopdziedāšanu ar apmeklētājiem, bet tās pašas dienas vakarpusē (plkst. 17.00) Rīgas Lutera baznīcā Torņakalnā notiks labdarības pasākums Citādais Advents vārdos un mūzikā “Gaismu gaidot”, kurā piedalīsies mākslinieki Kaspars Zemītis, Rēzija Kalniņa, Intars Busulis, Elza Rozentāle (attēlā), Kristīne Pāže, grupa “Sudden Lights”, Valters Pūce un Dainis Tenis, Kristaps Vanadziņš un citi ilggadēji Lutera draudzes atbalstītāji un draugi.

Visi šajā pasākumā iegūtie līdzekļi tiks izlietoti Rīgas Lutera baznīcas infrastruktūras uzlabošanai - apsildāmu āra labierīcību izbūvei.

Ziemsvētku dārzs “12 svētās naktis” būs atvērts visu decembri un visās četrās Adventa svētdienās un I un II Ziemsvētkos visas dienas garumā dārzā notiks plaša muzikālu un radošu pasākumu programma - darbosies tirdziņš, būs pieejami karstie dzērieni un uzkodas, notiks piparkūku apgleznošanas darbnīca, Adventa vainagu gatavošanas meistarklase, apsveikuma kartiņu gatavošana, Adventa loterija un citas aktivitātes.

Teritorija būs atvērta katru dienu no plkst. 9.00 līdz 22.00. Visi āra pasākumi tiks nodrošināti bez ieejas maksas.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv

Turpinājumu lasi nākamajā lapā