Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Šapošņikovs, Šoriņš un Silakaktiņš, Pūce un Tenis, Kalniņa un Rode, Grosvalds un “Raxtu Raxti”.

Ojāra Vācieša mātes vēstules dēlam

Publicitātes foto

Svētdien, 19. novembrī, plkst. 19.00 mūzikas un drāmas telpā “OratoriO” pirmizrāde dzejas uzvedumam “Mans Dēls Ojārs Vācietis”.

Kad satiekas aktrises Rēzijas Kalniņas (attēlā) talants ar Ojāra Vācieša dzejas talantu, iedodot balsi Ojāra Vācieša mātei Bertai Alvīnei un viņas vēl līdz šim plašākai publikai nelasītām vēstulēm dēlam no Trapenes uz Rīgu, tad ir laiks dzimt stāstam.

Tas būs ceļojums kopā ar aktrisi Rēziju Kalniņu Ojāra Vācieša dzīves laikā un dzejā.

Ceļā vienmēr ir bijis pats Vācietis - no dzimtās Trapenes ar iešanu pasaulē soļojot caur lapegļu gatvi. Viņa dzejas trajektorijā sastopam Latvijas dabas poetizētu partitūru kā mūziku, kas vārdos horizontu krāso zibens pareizrakstībā.

Uzvedumā dzirdami dzejnieka balss ieraksti lasot savu dzeju, uzvedums ir kopbrīdis pie Vācieša dzejas galda viņa 90 gadu jubilejā. Mīlestības apliecinājums dzejniekam.

Dzejas uzveduma radošā komanda: Rēzija Kalniņa - dzejas un vēstuļu lasījums, muzicē un klātesošs stāstā - Voldemārs Rode, muzikālais ietērps - Ainārs Rubiķis, režisore un scenārija autore - Dace Micāne-Zālīte, vizuālā identitāte - Dāvids Vidvuds Fomins.

Izrāde top sadarbībā ar Ojāra Vācieša muzeju, uzvedumā izmantoti dzejnieka mātes Bertas Alvīnes Vācietes vēstuļu fragmenti no muzeja krājuma.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv

Turpinājumu lasi nākamajā lapā