Vērts apmeklēt: izstādes, koncerti, izrāde, pasakas un interaktīva spēle pilsētvidē.

Maigas, liriskas un draiskas pasakas

Publicitātes foto

Latvijas Radio “Radioteātris” piedāvā unikālu pirmatskaņojumu pašiem mazākajiem - vakara pasaciņas, ko ierunājuši Latvijas hokeja izlases spēlētāji un treneri (attēlā) - plkst. 20.45 Latvijas Radio 1 kanālā, kā arī Latvijas Radio mājaslapā un mobilajā lietotnē.

Vakara pasaciņas LR1 ēterā skanēs katru vakaru līdz 16. novembrim.

“Bija patīkami sastapties ar puišiem, kurus uz ledus esam pieraduši redzēt skarbus, stiprus, brīžiem pat nežēlīgus, pavisam citā ampluā. Viņiem ierunājot pasaciņas, pavērās vēl citas šķautnes - maigas, liriskas, brīžiem pat draiskas. Bet no tiem spēlētājiem, kuriem pašiem jau ir bērni, jautās arī tēvišķa dzirksts. Domāju, ka šie ieraksti iepriecinās un iedvesmos daudzus bērnus, jo ierakstu laikā es jutu puišu pozitīvo attieksmi gan pret to ko viņi dara, gan savu zemi un tās cilvēkiem,” norāda Latvijas Radio "Radioteātris" vadītāja Māra Eglīte.

No 1. līdz 16. novembrim katru vakaru LR1 ēterā mazākie klausītāji varēs dzirdēt latviešu un cittautu pasakas, ko ierunājuši Artūrs Irbe, Kaspars Daugaviņš, Rodrigo Ābols, Renārs Krastenbergs, Lauris Dārziņš, Artūrs Šilovs, Mārtiņš Dzierkals, Uvis Balinskis, Oskars Cibuļskis, Kristers Gudļevskis, Harijs Vītoliņš, Andris Džeriņš, Rihards Bukarts, Ralfs Freibergs un Oskars Batņa.

Kaspars Daugaviņš, kura balsī izskanēs latviešu tautas pasaka “Skopais saimnieks un ganuzēns”, atzīst, ka, lai gan, viņaprāt, hokeju spēlēt ir grūtāk nekā ierunāt pasaciņas, tomēr arī tas nebūt nav bijis tik viegli.

“Lasīju pasaku tieši tā, kā es to daru saviem bērniem, un no sirds izbaudīju šo procesu. Ticu, ka ierakstu būs interesanti klausīties gan manām meitām, gan citiem bērniem. Konkrēto pasaku nebiju dzirdējis, un jāsaka, ka man pašam tā ļoti patika,” atzīst Latvijas hokeja izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv

Turpinājumu lasi nākamajā lapā