TEĀTRA AFIŠA novembrim

14.lapa

PIRMIZRĀDE

Apbur, piesaista un neatlaiž

Publicitātes foto

Trešdien, 15. novembrī, plkst. 19.00 pirmizrāde Dailes teātra Mazajā zālē - fiziskā teātra žanrā strādājošās režisores Annas Abalikhinas jauniestudējums “Eiridīke”.

Mūsdienu dramaturģes Sāras Rūlas interpretācijā stāsta centrā ir Eiridīke, kura viņsaulē zaudē ne tikai savu mīlestību, bet arī valodu un identitāti, tādā veidā dodot plašas iespējas izrādes veidotājiem uzrunāt skatītājus ar jauniem izteiksmes veidiem. Dzejnieks Jānis Elsbergs dramaturģes tekstu ir ne tikai latviskojis, bet arī prasmīgi atdzejojis, un izrādes radošā komanda ir atradusi fiziskā teātra estētikā balstītu kustību partitūru.

Tā iecerēta kā iepriekš neredzēta kombinācija, kas apbur, piesaista un neatlaiž vēl ilgi pēc piedzīvotā - kā pati mīlestība.

Lomās: Ilze Ķuzule-Skrastiņa (attēlā), Milēna Miškēviča, Anete Krasovska, Mirdza Martinsone, Gints Andžāns, Klāvs Kristaps Košins, Lauris Dzelzītis, Ērika Eglija-Grāvele.

Nākamās izrādes: 16. un 17. novembrī plkst. 19.00.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Sports ir ne tikai veids, kā uzturēt labu fizisko formu, bet arī pozitīvi ietekmēt garastāvokli, uzlabot veselību un stiprināt imunitāti. Turklāt daudz dzirdēts, ka aktīvs dzīvesveids var būtiski uzlabot gremošanas sistēmu, regulāras fiziskās aktivitātes spēj palīdzēt cilvēkiem ar sliktu miegu vai arī tiem, kas cieš no depresijas.

Svarīgākais