TEĀTRA AFIŠA novembrim

12.lapa

PIRMIZRĀDE

Par Baltijas valstu iedzīvotāju deportācijas pieredzi

Publicitātes foto

Sestdien, 11. novembrī, plkst. 18.00 pirmizrāde Latvijas Leļļu teātrī - Jurga Vile, Lina Itagaku “Sibīrijas haiku”, ko skolas vecuma auditorijai veido režisors Valters Sīlis.

“Sibīrijas haiku” ir vizuāli poētiskā un tehnoloģiski smalkā manierē izveidots papīra animācijas iestudējums, kas izseko mazā lietuviešu zēna Aļģa pieredzei un redzējumam, kopā ar ģimeni nonākot izsūtījumā Sibīrijā.

Izrāde tapusi pēc daudzu godalgu ieguvušā tāda paša nosaukuma lietuviešu grafiskā romāna, ko veidojusi rakstniece Jurga Vile un māksliniece Lina Itagaki.

Režisors Valters Sīlis ar radošo komandu šo darbu veidojis kā tehniski niansētu un emocionāli piepildītu vēstījumu bērniem no 10 gadu vecuma par Baltijas valstu iedzīvotāju deportācijas pieredzi, atklājot šīs vēstures lappuses no bērna skatupunkta.

Neskatoties uz nopietno tēmu, iestudējuma piedzīvošanu īpaši aizraujošu padarīs reāllaika papīra animācijas iedzīvināšanas vērošana. Lai to realizētu, režisora uzdevumā radošajā komandā pulcējušies mākslinieks Uģis Bērziņš, videomākslinieks Toms Zeļģis un komponists Gatis Krievāns.

Valters Sīlis stāsta: “Šī grāmata atstāja ļoti spēcīgu emocionālu iespaidu, un, domājot par tās skatuves versiju, man ļoti gribējās iestudēt ne tikai šī darba stāstu, bet arī attēlus. Papīra teātris man vienmēr ir šķitusi ļoti interesanta miniatūra teātra tehnika, kuru šeit būs iespēja bagātināt, strādājot ar vairākām kamerām vairākos slāņos un palielinot visu darbu ar ekrāna palīdzību. Tieši Leļļu teātra aktieru pieredze ļoti dažādās leļļu un objektu teātra tehnikās bija iemesls, kādēļ ideja veidot “Sibīrijas haiku” šeit šķita visatbilstošākā. Un šis ir bijis īsts komandas darbs, kurā ik dienas izdodas nonākt pie kāda maza atklājuma.”

Lomās: Baiba Vanaga, Elīna Bojarkina, Kristīna Varša, Artūrs Putniņš, Rihards Zelezņevs.

Ar iestudējumu “Sibīrijas haiku” 11. novembra vakarā tiks atklāta Latvijas Leļļu teātra Lielā zāle (Krišjāņa Barona ielā 16/18).

Taču vēl līdz gada beigām Mazās zāles izrādes turpinās viesoties Rīgas Latviešu biedrības nama Kamīnzālē, kamēr turpināsies teātra zāļu tehniskās iekārtošanas darbi. Skatītāji aicināti pievērst pastiprinātu uzmanību izrādes norises vietai un adresei!

Nākamās izrādes: 12. novembrī plkst. 14.00 un 17.00, un 26. novembrī plkst. 17.00.

Savukārt 14. novembrī plkst. 11.00 un 14.00 iespējams pieteikt klašu apmeklējumus dienas izrādēm programmas T-stunda ietvaros (67285418), pēc izrādes izmantojot iespēju tikties ar izrādes aktieriem.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

“Barojošs uzturs ir veselīga dzīvesveida pamats. Papildus svara zaudēšanai un uzturēšanai, sabalansēts uzturs ir ļoti svarīgs sievietes un vīrieša vispārējai veselībai. Laba pārtika nodrošina vitamīnus, minerālvielas un uzturvielas, kas ir svarīgas augšanai, labklājībai un attīstībai,” raksta healthline.com.

Svarīgākais