2.lapa

Spriedze, pretošanās, mīlestība. Īsā versija

Publicitātes foto

“Spriedze, pretošanā, mīlestība. Īsā versija” - Ukrainas kara laika māksla Mākslas stacijā Dubulti.

Ukrainas Laikmetīgās mākslas muzejs (UMCA) iepazīstina ar savu pirmo starptautisko projektu, kas notiek Latvijā, Mākslas stacijā Dubulti - no piektdienas, 27. oktobra.

Tā stāsta par brīdinājumiem, ko daudzi negribēja redzēt, par lēmumiem, kas jāpieņem visiem, un par vērtīgiem mirkļiem, ko var piedzīvot vistumšākajā laikā.

Vārdnīcas definē “mieru” kā “karadarbības un naidīguma neesamību”, kā “laiku starp kariem” un “vienošanos starp karojošajām pusēm”. Kara gaidīšana, šķiet, ir dabisks cilvēces stāvoklis.

Kuratores Tetjana Lisuna un Anna-Marija Kučerenko izstādē ir iekļāvušas 22 mākslinieku un mākslinieku kolektīvu vairāk nekā 30 darbus dažādos medijos: glezniecībā, grafikā, fotogrāfijā, video un jauktu tehniku objektos, kas radīti no 2010. līdz 2023. gadam. Tas ir laiks pirms kara un laiks, kad norisinās brutālais karš, ko Krievijas federācija uzsāka pret Ukrainu. Izstādītie darbi lielākoties nāk no UMCA kolekcijas un dažādām privātkolekcijām Ukrainā un ārvalstīs.

Izstādes dalībnieki ir Ukrainas laikmetīgie mākslinieki Mihailo Aleksejenko, Pjotrs Armjanovskis, Open Group, Anna Zvjaginceva, Žanna Kadirova, Alevtina Kahidze, Jana Kononova, Oleksandrs Kurmazs, Katerina Lisovenko, Romans Miņins, Veronika Mola, Daniils Ņemirovskis, Volodimirs Pavlovs, Kostjantins Poliščuks, Vasils Tkačenko-Ļjahs, Piekarpatu teātris, Vlada Ralko, Deniss Salivanovs, Romans Himejs un Jarema Malaščuks, Alīna Jakubenko, Kinder Album.

Izstādes “Spriedze, pretošanā, mīlestība. Īsā versija” publiskā programma:

- izstādes atklāšana 27. oktobrī plkst. 17.00,

- ekskursija izstādē ar kuratoriem 28. oktobrī plkst. 14.00 un ekskursija izstādē ar kuratoriem 29. oktobrī plkst. 14.00,

- ekskursija izstādē gida pavadībā 11. novembrī plkst.14.00

- festivāla Prozas lasījumi pasākums 9. decembrī plkst. 16.00, kurā esejas par izstādes “Spriedze, pretošanās, mīlestība. Īsā versija” darbiem lasīs rakstniece Inga Žolude un viņas radītā jauno rakstnieku prozas skola.

Ieeja bez maksas.

Izstāde Mākslas stacijas Dubulti būs aplūkojama no 27. oktobra līdz nākamā gada 14. janvārim.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv

Turpinājumu lasi nākamajā lapā