TOP10 notikumi kultūrā no 7. līdz 13. oktobrim

3.lapa

Rudens kamermūzikas festivāls

Publicitātes foto

No 8. līdz 14. oktobrim Rīgā norisināsies ikgadējais VSIA “Latvijas Koncerti” rīkotais “Rudens kamermūzikas festivāls”.

Ar krāšņām koncertprogrammām festivālā uzstāsies gan Latvijas, gan ārvalstu mākslinieki. Festivāla kulminācija būs viens no pasaulē atzītākajiem stīgu kvartetiem - “Quatuor Ébène” (attēlā) no Parīzes. Klausītājus iepriecinās atraktīvais duets “deGlosa”, ar jaundarbu pārsteigs trio “Art-i-Shock” un ar spožu programmu festivālu noslēgs kamerorķestris “Sinfonietta Rīga” diriģenta Klemensa Šulta vadībā.

8.oktobra vakarā “Lielajā ģildē” “Rudens kamermūzikas festivālu” atklās Parīzē mītošie “Gramophone” balvas 2022. gada laureāti un 2023. gada nominanti - stīgu kvartets “Quatuor Ébène”, kas ir viens no pārsteidzošākajiem mūsdienu kameransambļiem.

Ar izsmalcinātu uzdrīkstēšanos viņi spēj iegremdēties visdažādāko laikmetu akadēmiskās mūzikas dzīlēs un vienlīdz viegli pārvērsties arī šarmantā džeza ansamblī.

12.oktobrī “Mazajā ģildē” koncertprogrammā “Šūberts, Mocarts, Britens. Čuksti un vēsmas” uzstāsies altists Dāvis Sliecāns un pianists Aleksandrs Kalējs. Abu saspēle uz skatuves dēļiem rūdīta jau vairāku gadu garumā, bet “Rudens kamermūzikas festivālā” viņi debitēs kā duets “deGlosa”, vedinot domāt par kamermuzicēšanu kā iespēju saprasties bez vārdiem un spēlē apvienot radošu gara brīvību ar restauratora cienīgu pietāti pret skaņu materiālu.

13.oktobrī “Spīķeru koncertzālē” jaunā sastāvā, ar jaunu atvēzienu uz skatuves atgriezīsies trio “Art-i-Shock” - Guna Šnē, Agnese Egliņa un Guntars Freibergs. Viņi piedāvās novērtēt Pētera Vaska senāk sarakstītus opusus, kuros jauna cilvēka degsme eksperimentēt lejas vienkop ar nobrieduša skatiena dziļumu.

Savukārt 14. oktobrī “Lielajā ģildē” festivāla noslēguma koncertā uz vienas skatuves pirmoreiz tiksies diriģents Klemenss Šults un “Sinfonietta Rīga” mūziķi, kopīgi izdziedot gan mūsdienu britu eklektiķa Tomasa Adesa angļu jūrnieku dziesmu iedvesmoto partitūru, gan kuģojot uz Jozefa Haidna gleznieciski tēlotu neapdzīvotu salu.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Vai zināji, ka veselīgāko superēdienu var izaudzēt savā dārzā? 10 dārzeņi, kas ir īsti superprodukti. Dārzeņu audzēšana dārzā ir ne tikai veselīgs uzturs, bet arī nodarbošanās brīvajā laikā. Pašmāju superprodukti ne tikai garšo labāk, bet arī ir veselīgāki.

Svarīgākais