Kultūras pasākumi līdz 29. septembrim, apmeklējami bez maksas

4.lapa

Cilvēku antoloģija

Publicitātes foto

Mākslas galerijā “MASA studija” atklāta mākslinieka Ričarda Miezīša fotoizstāde “Cilvēku antoloģija”, kurā caur dažādu mākslas veidu sintēzi tika šķetinātas “Cilvēka” dažādo noskaņu apslēptās patiesības.

“Līdzīgi ziedu pušķim, šajā galerijā tiek demonstrēti cilvēku portreti, ko esmu savācis kopš 2021. gada: viņu emocijas, skati, pozas, apkārtne, kurā viņi atrodas. Kopā tie veido kopējo priekšstatu par to, kas ir Cilvēks manās acīs. Tomēr vispārējo nevar saprast bez individuāla, tāpēc šī izstāde pievērsīs jūsu uzmanību detaļām, no kurām cilvēks sastāv. Redzot individuālo, jūs sajutīsiet vispārējo,” stāsta mākslinieks.

Cilvēka koncepts ir sarežģīts jēdziens, kas apraksta visus cilvēka dabas aspektus: no fiziskajām līdz psiholoģiskajām īpašībām. Emocijas un vide ir vieni no galvenajiem cilvēka jēdziena faktoriem. Tie palīdz mums saprast, kā mēs mijiedarbojamies ar apkārtējo pasauli un kā mēs mijiedarbojamies viens ar otru.

Emocija var būt gan pozitīva, gan negatīva. Mēs bieži piedzīvojam emocijas, reaģējot uz noteiktiem notikumiem vai situācijām. Emocijas palīdz mums saprast sevi un citus cilvēkus. Tie ļauj mums izteikt savas jūtas un domas, padarot mūsu komunikāciju efektīvāku. Emocijas arī palīdz mums pieņemt lēmumus un rīkoties saskaņā ar mūsu vērtībām un uzskatiem.

Cilvēka vide ir viss, kas ir viņam apkārt un ietekmē viņa dzīvi: ģimene, draugi, darbs, vaļasprieki, dzīvesvieta utt. Tas veido viņa uzskatus, uzvedību, raksturu un personību kopumā.

Cilvēka skatiens un poza var daudz pastāstīt par viņa emocionālo stāvokli, pašapziņu, noskaņojumu un attieksmi pret citu cilvēku.

Tomēr ir vērts atcerēties, ka skatiens un poza var būt individuāli un atkarīgi no daudziem faktoriem, piemēram, kultūras īpatnībām, personības iezīmēm un komunikācijas konteksta.

Ričards Miezītis specializējās konceptuālajā fotogrāfijā, pētot identitātes, vecuma un personiskās brīvības tēmas.

Izstāde “Cilvēku antoloģija” Mākslas galerijā “MASA studija” (Elizabetes ielā 67, Rīgā) būs aplūkojama līdz 8. oktobrim.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Vai savās mājās cīnāties ar augļu mušu bariem? Kā no tām atbrīvoties uz visiem laikiem? Kas ir tie sīkie kukaiņi, kas lidinās virtuvē? Kāpēc to ir tik daudz? Kāpēc tik grūti no tām atbrīvoties?