Kultūras pasākumi līdz 22. septembrim, apmeklējami bez maksas

5.lapa

6. Starptautiskais Baltijas jūras koru konkurss

Publicitātes foto

No 22. līdz 24. septembrim Jūrmalā notiks sestais Starptautiskais Baltijas jūras koru konkurss, piedaloties koriem no deviņām pasaules valstīm.

Katru gadu septembra otrajā pusē konkurss Jūrmalā pulcē vairākus simtus kordziedātāju no dažādām pasaules valstīm, kā arī vietējos kormūzikas cienītājus un profesionāļus.

“Pavisam nesen noslēgušies Vispārējie latviešu Dziesmu un Deju svētki, ar kuriem esam slaveni pasaulē. Mūsu veidotais koru konkurss turpina spodrināt Latvijas kā koru lielvalsts tēlu un ir viens no tiem notikumiem, kurā aicinām ciemos citu valstu korus, lai tiem parādītu Latviju un sniegtu ieskatu mūsu kormūzikas tradīcijās. Tas, ka uz konkursu ierodas kori no arvien dažādākām pasaules valstīm, dod ticību, ka Latvija arvien pārliecinošāk ieņem savu vietu arī uz augsta līmeņa starptautisku kormūzikas konkursu kartes,” tā konkursa mākslinieciskais vadītājs, diriģents Jānis Ozols (attēlā).

Par Grand Prix ieguvēja titulu sacentīsies jauktais kamerkoris “Encore” no Igaunijas, Somu jauniešu jauktais koris no Somijas, jauktais koris “St Jacobs Vokalensemble” no Zviedrijas, Oslo Universitātes sieviešu koris no Norvēģijas, jauktais kamerkoris “Alumni Heidelberg” no Vācijas, Dublinas jauktais kamerkoris no Īrijas, sieviešu koris “Voices of Orpheus” no Bulgārijas, jauktais koris “Gratia Choir” no Indonēzijas, kā arī divi pašmāju kolektīvi - jauktais koris “Austrums” un jauktais koris “Norise”.

Piektdien, 22. septembrī, plkst. 19.00 Atklāšanas koncerts Dubultu Evaņģēliski luteriskajā baznīcā. Ieeja bez maksas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Vai savās mājās cīnāties ar augļu mušu bariem? Kā no tām atbrīvoties uz visiem laikiem? Kas ir tie sīkie kukaiņi, kas lidinās virtuvē? Kāpēc to ir tik daudz? Kāpēc tik grūti no tām atbrīvoties?