Kultūras pasākumi līdz 15. septembrim, apmeklējami bez maksas

9.lapa

Tēva dienas festivāls

Publicitātes foto

Šogad notiks jau desmitais Tēva dienas gājiens un festivāls, ko Rīgā rīko vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv”. Pasākums gaidāms svētdien, 10. septembrī, kad Latvijā oficiāli atzīmē Tēva dienu.

Gājiens sāksies plkst. 12.00 no Brīvības pieminekļa un noslēgsies Vērmanes dārzā, kur notiks koncerts un daudzveidīgas aktivitātes visai ģimenei.

Dalība pasākumā bez maksas.

Gājiens par godu tētiem ir kļuvis par skaistu, ģimenisku tradīciju daudzām Latvijas ģimenēm, un tā centrālais sauklis ir “Lepns, ka esmu tētis”. Tēva dienas gājiens sāksies plkst. 12.00 no Brīvības pieminekļa, turpināsies pa Brīvības ielu, tālāk pa Elizabetes ielu un noslēgsies Vērmanes dārzā. Tur ģimenes sagaida bagātīgs aktivitāšu klāsts.

Tēva dienai veltītais koncerts šogad sāksies ar svinīgām uzrunām un LR Zemessardzes orķestra uzstāšanos majora Anda Kareļa vadībā. Skatuves programmas ietvaros gaidāmi arī priekšnesumi. Ar tiem uzstāsies “Capoeira Latvia” (kapueira ir brazīliešu nacionālās cīņas māksla), kā arī Veizāna deju skola. Koncertā uzstāsies arī divas mūzikas grupas - “ZemeDunn” un “Dzelzs vilks” (attēlā).

Etnoperkusiju grupa “ZemeDunn” ir radusies Latvijā pazīstamā perkusionista Nila Īles mūzikas studijas radošajā vidē, apvienojot studijas spēcīgākos bundziniekus, kā arī Nila Īles bērnus. Grupa koncertam piešķirs pacilājošu enerģiju, ritmu, vibrācijas un fantastisko sajūtu, ko rada mijiedarbība starp mūziķiem un klausītājiem uzstāšanās laikā.

Šogad skatuves programma ir īpaša ar to, ka gaidāma balvu izloze uz Lielā Laimes rata. Varēs laimēt gardumus, kosmētiku, vitamīnus un citas vērtīgas balvas. Dalība laimes ratā - bez maksas. Skatuves programmu vadīs Ansis Klintsons un vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Sports ir ne tikai veids, kā uzturēt labu fizisko formu, bet arī pozitīvi ietekmēt garastāvokli, uzlabot veselību un stiprināt imunitāti. Turklāt daudz dzirdēts, ka aktīvs dzīvesveids var būtiski uzlabot gremošanas sistēmu, regulāras fiziskās aktivitātes spēj palīdzēt cilvēkiem ar sliktu miegu vai arī tiem, kas cieš no depresijas.

Svarīgākais