Kultūras pasākumi līdz 15. septembrim, apmeklējami bez maksas

Vērts apmeklēt: izstādes, koncerti, performance, etnodienas, festivāls, ekskursija un “Baltā nakts”.

Ievas Bondares personālizstāde

Foto: Lana Fursova

Bulduru Izstāžu namā no 7. septembra skatāma gleznotājas Ievas Bondares personālizstāde “Nospiedums”.

Izstāde ir veltījums viņas skolotājam, izcilajam ainavistam Valdim Bušam (1924-2014), kurš šajā namā strādāja pēdējos 30 savas dzīves gadus. Izstādes kodolu veido mākslinieces kopā ar Valdi Bušu gleznotās ainavas laikā no 2009. līdz 2013. gadam, kuras kalpojušas kā iedvesma lielformāta darbiem, kas jau ar šodienas izpratni un varēšanu 2023. gadā tapuši speciāli šai izstādei. Tā ir arī atgriešanās namā, kur veidojies mākslinieces Ievas Bondares rokraksts.

“Saule - tā ir Gaisma, Dievs, milzīgs spēks, kas mūs visus vieno. Protams, ieviešu to arī krāsas dēļ, taču galvenā ir saules filozofiskā nepieciešamība. Bet sauli nemaz nav tik viegli uzgleznot. To var izdarīt tikai nosacīti - radīt priekšstatu par saules būtību, jo tā ir pārāk spilgta. Kāda ir saules krāsa? Jūtu iekšēju nepieciešamību gleznot to zaļu, bet nevaru paskaidrot, kāpēc,” tā Valdis Bušs.

“Neizsakāmā mīlestībā un dziļā cieņā manam skolotājam Valdim Bušam par iespēju būt blakus, vērot, sarunāties un mācīties; pateicībā saņemt nospiedumu - mīlestību uz košu krāsu un jaudīgu faktūru, saredzēt vairāk un plašāk, spēt izkāpt ārpus rāmjiem, spītīgā pārliecībā uzdrīkstēties iet savu ceļu, bet pāri visam - mūžīgo dzīves prieku, optimismu un pozitīvu attieksmi,” tā par savu jaunāko personālizstādi saka māksliniece Ieva Bondare.

Izstādes atklāšana 12. septembrī plkst. 16.00. Izstāde apskatāma līdz 28. oktobrim. Bulduru Izstāžu nama (Muižas iela 6, Jūrmala). Darba laiks: Sv., P. - Slēgts, O. - S. 10.00 -18.00, sākot no 15. septembra darba laiks: Sv., P. - Slēgts, O. - S. 10.00 - 17.00

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

“Nepietiekams miega trūkums jūsu organismā samazina ne tikai garīgās spējas, bet apdraud arī fizisko veselību. Pētījumi liecina, ka miega trūkums tieši ietekmē ķermeni un tā rezultātā var rasties dažādas veselības problēmas, sākot no svara pieauguma līdz novājinātai imūnsistēmai,” raksta healthline.com.