11 kultūras pasākumi līdz 1. septembrim, apmeklējami bez maksas

6.lapa

XIII folkloras festivāls “Pa Saulei”

Publicitātes foto

Ar kultūras programmu visas dienas garumā un iespaidīga izmēra saules veidola skulptūru iedegšanu jūras krastā Saulkrastos tiks svinēta Senās uguns nakts un XIII folkloras festivāls “Pa Saulei”.

Sestdien, 26. augustā, 10 folkloras kopas tiksies XIII folkloras festivālā “Pa Saulei”. Festivāla programmas ietvaros Saulkrastu novadā no plkst. 16.00 notiks sadziedāšanās, danči, rotaļas un meistarklases, noslēdzot vakaru ar folkloras kopu lielkoncertu (plkst. 19.30), iespaidīgu saules formas skulptūras un Senās uguns ugunskura iedegšanu jūras krastā (plkst. 20.30) un ekoloģiskās grupas “Ducele” koncertu (plkst. 21.30).

Tradicionāli, augusta pēdējā sestdienā, folkloras festivāla “Pa Saulei” norise tiek apvienota ar Senās uguns nakts tradīciju - ugunskuru iedegšanu Baltijas jūras krastā augusta beigās, apliecinot piejūras tautas vienotību un atgādinātu par mūsu vēsturi un kultūras mantojumu.

Pasākumā ieeja bez maksas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Septembris ir īsts rudens labumu mēnesis. Un bez āboliem arī šis laiks nav iedomājams. Tam pievienojas arī virtuves huligāns Pipars, kas dalās ar savu biezpiena – ābolu vafeļu recepti, kas noderēs tiem, kuri mīl brīvdienās sevi un savu ģimeni palutināt.

Svarīgākais