11 kultūras pasākumi līdz 1. septembrim, apmeklējami bez maksas

Vērts apmeklēt: izstādes, koncerti, folkloras un filmu festivāls, apkaimju svētki un Ziedoņa dzeja.

Apkaimes svētki Vecāķos, Daugavgrīvā un Brasā

Publicitātes foto

Sestdien, 26. augustā, rīdzinieki un pilsētas viesi gaidīti krāšņos apkaimes svētkos Brasā, Daugavgrīvā un Vecāķos, kur visas dienas garumā sanākušos priecēs plaša kultūras un dažādu aktivitāšu programma gan lieliem, gan maziem.

Brasas apkaimes svētki

“Hospitāļu ielas kaimiņu svētki” ir vieni no senākajiem un plašākajiem Rīgas apkaimju svētkiem, kas svinēti kopš 2014. gada. Šogad savu 10. jubileju tie atzīmēs ar vērienīgu programmu un jaunu nosaukumu - Brasas apkaimes svētki! Fona brokastotājus priecēs akustiskās ģitārspēles virtuoza Ginta Smukā mūzika.

Svinīgā svētku atklāšana ar gājienu pa Hospitāļu ielu sāksies plkst. 12.00. Visu dienu no plkst. 12.00 līdz plkst. 17.00 Hospitāļu ielas garumā svētku apmeklētāji aicināti piedalīties ekskursijās, orientēšanās spēlēs, radošajās darbnīcās, būs arī mūzikas, dejas, teātra un cirka izrādes, galda tenisa un šaha turnīrs, diskusijas, ziedojumu vākšana Ukrainas atbalstam, informācijas stendi par Nacionālo bruņoto spēku un Valsts policijas darbu, lai stiprinātu mūsu valsts un sabiedrības drošības apziņu.

Skvērā, Miera ielā 73-77, no plkst. 16.00 līdz 22.00 viesus priecēs grupu “Oranžas Brīvdienas” un “Tautumeitas” uzstāšanās. Koncertprogrammas izskaņā sekos dzīvas uguns, dejas un mūzikas šovs profesionālu žonglieru izpildījumā.

Vecāķu apkaimes svētki

Sestdien, Pludmales ielā, sākot no Kāpu prospekta līdz pludmalei, norisināsies Vecāķu apkaimes svētki, kur jaunākie svētku apmeklētāji jau no plkst. 12.00 tiek gaidīti radošajās darbnīcās un aicināti piedalīties sporta aktivitāšu programmā un improvizācijas teātra piedzīvojumā “Vilkaču priedes leģendas”.

No plkst. 14.00 līdz pat 21.30 izskanēs krāšņa pludmales skatuves programma, kurā paredzēts gan koncerts bērniem, gan grupas “Pirmais kurss” koncerts. No plkst.19.00 līdz 20.00 uzstāsies leģendārā grupa “Pērkons”. Savukārt no plkst. 20.30 līdz 21.30 īpašu svētku muzikālo programmu sarūpējusi Laima Jansone un DJ Monsta.

Svētku noslēgumā plkst.21.30 notiks ugunskura aizdegšana Vecāķu pludmales krastā “Senās uguns nakts” notikuma ietvaros.

Daugavgrīvas apkaimes svētki

Sestdien apkaimes svētkus svinēs arī Daugavgrīvā - Plēksnes un Parādes ielu krustojumā. Visas dienas garumā noritēs plaša kultūras un notikumu programma gan lieliem, gan maziem, kas noslēgsies ar grupu “Dziļi violets” un “Keksi” uzstāšanos.

Svētku diena iesāksies ar sportiskām aktivitātēm plkst. 12.00 kopā ar treneri Adilu Maksimovu. Mazākie svētku apmeklētāji plkst. 13.00 aicināti uz izrādi bērniem “Sunītis un kaķīte”. Plkst. 14.00 norisināsies bērnu diskotēka un līdz pat plkst. 18.00 darbosies atrakciju zona “Mazais stiprinieks”. Koncertprogrammu plkst. 15.00 atklās Anta Eņģele un Marko Ojala ar programmu “Jūras dziesmas”. Tai sekos Antona Trocjuka un Daniila Bulajeva koncerts plkst. 16.00, bet vijolnieka Raimonda Ozola koncerts sāksies plkst. 17.00. Dziedātāja Aija Vītoliņa uz skatuves kāps plkst. 18.00, bet plkst. 19.00 notiks Bolderājas grupas “Mūzikas kolekcija” koncerts. Ballītes noskaņu plkst. 20.00 radīs grupas “Dziļi violets” (attēlā) koncerts, bet grupas “Keksi” koncerts sāksies plkst. 21.00.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

“Intuitīva ēšana nodrošina pamatu emocionāli un fiziski veselīgam dzīvesveidam, aicinot cilvēkus ieklausīties savā ķermenī, kad viņi pieņem lēmumus par to, ko un cik daudz viņi ēd. Un, lai gan intuitīvā ēšana ir balstīta uz personisku izvēli attiecībā uz pārtiku, tas ir nedaudz sarežģītāk nekā ēst visu, ko vēlaties,” raksta healthline.com.

Svarīgākais