TOP10 kultūras pasākumi līdz 25. augustam, apmeklējami bez maksas

4.lapa

Veselā miesā vesela mēle

Publicitātes foto

Vienā no skaistākajām Aizputes arhitektūras pērlēm - “Linmeijera” namā (Pasta ielā 6) atklāta mākslinieka Ģirta Brumsona mākslas darba “Laizītājs” izstāde, kas reizē ir arī pasaules mazākās izstāžu zāles otrās sezonas atvēršanas svētki.

Kā stāsta mākslas darba autors, tad cilvēka svarīgais darbarīks vienmēr ir bijusi mēle - tā veido valodu, kā arī kalpo dažādu garšu iegūšanai. Mēles radītās sajūtas mēs katrs uztveram citādāk. Mākslas darba devīze ir pavisam vienkārša - veselā miesā vesela mēle.

Ģirts Brumsons ir multimākslinieks, kura radošā darbība saistīta ar glezniecību, tēlniecību, kokgriezumiem, fotogrāfiju, video filmu veidošanu, perfomancēm un mākslas instalāciju veidošanu. Mākslinieks ir arī Aizputes mākslas parka izveidotājs.

Pasaules mazākā izstāžu zāle “Linmeijerā” darbojas jau otro gadu, un to veidojusi biedrība “Linmeijers” kopā ar arhitektu Ivaru Šmitu, kurš iesaistījies arī senās “Linmeijera” ēkas atjaunošanā.

Izstāžu zāles process no idejas līdz īstenošanai ilga divus gadus. Pasaules mazāko izstāžu zāli veido askētisks apgaismojums un 10 centimetrus liels stikla kubs, kurā top dažādi mākslinieku darbi.

Mākslas darbs ir pieejams ikvienam visu diennakti, atliek vien ielūkoties traktiera durvju atslēgas caurumā, lai skatītājs viens pret vienu sastaptos ar tā brīža radīto mākslas kompozīciju. Tā ir iespēja ne tikai Aizputes iedzīvotājiem, bet arī viesiem - uz mirkli piestāt, lai ieskatītos pasaules mazākajā izstāžu zālē.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Septembris ir īsts rudens labumu mēnesis. Un bez āboliem arī šis laiks nav iedomājams. Tam pievienojas arī virtuves huligāns Pipars, kas dalās ar savu biezpiena – ābolu vafeļu recepti, kas noderēs tiem, kuri mīl brīvdienās sevi un savu ģimeni palutināt.

Svarīgākais