Vērts apmeklēt: Balčus un Bagele, Peters un Platupe, “Āres”, “Dzelzs vilks” un “Rahu The Fool”.

Elizabetes Balčus koncert-performance/izstāde

Publicitātes foto

Trešdien, 26. jūlijā, plkst. 20.00 tiks atklāta performanču mākslinieces un mūziķes Elizabetes Balčus koncert-performance/izstāde “Aquis Lucidus”.

“Es reiz sapnī nokļuvu starptelpā jeb uzgaidāmajā telpā pirms vienas no savām piedzimšanām uz Zemes. Tajā vietā esošajiem nebija ķermeņi, bet bija krāsas. Es biju oranža. Dažādās krāsas klaiņoja pa daudzstāvu māju - tvaikojošu un mitru, gaidot savu rindu uz lielo baseinu jeb piedzimšanu uz Zemes. Es zināju, ka starptelpā neesmu ne pirmo, ne pēdējo reizi. Kad pienāca mana kārta, es safokusējos uz vislabāko lēcienu, atvadījos no pārējām krāsām un teicu: “Mēs vēl tiksimies simtiem tūkstošu reižu, tikai jūs to neatcerēsieties.” Es nepacietīgi un ieintriģēti ielēcu ūdenī un ar nenormālu ātrumu un svētlaimi par savu precīzo lēcienu, kā tāda strūklaka aiztriecos uz Zemi. Šajā ceļojumā ūdens dzēsa manas atmiņas, bet es zināju, ka, tā kā esmu spilgti oranža, tad ūdens nevar izdzēst pilnībā visu manu krāsu. Te nu es esmu un mēģinu atcerēties to, ko ūdens mēģināja aizskalot,” tā Elizabete Balčus (attēlā).

Elizabete Balčus (1990) ir performanču māksliniece un mūziķe, kura savās uzstāšanās pārvēršas par mākslas objektu. Viņas skaņu ainavas un audiovizuālās performances ved klausītāju cauri atbalsojošām flautas un ēteriskas balss cilpām, brīvā džeza improvizācijām, un klikšķošiem elektropopa bītiem svārstīgā transā starp nomodu un miegu.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv

Turpinājumu lasi nākamajā lapā