Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Madefa un Čulpajevs, trīs Osokini, Dons un Busulis, “Jumprava” un “Jauno Jāņu Orķestris”.

Pasaules skaistāko operu melodijas

Publicitātes foto

Liepājas īsās vasaras pilnbriedā, kad saule aicināt aicina doties brīvā dabā, lai baudītu tās dāvāto siltumu un gaismu, uzkrājot prieku melanholiskām noskaņām pildītajiem rudens un ziemas mēnešiem, Liepājas Simfoniskais orķestris mūzikas mīļotājus atkal aicina uz tikšanos atjaunotajā Liepājas koncertdārzā “Pūt, vējiņi!”.

Sestdien, 15. jūlijā, pulksten 19.00 koncertdārzā “Pūt, vējiņi!” gaidāmajā opermūzikas Galā koncertā klausītāji varēs baudīt slavenu operu uvertīras, ārijas un ansambļu dziedājumus. Kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri uz brīvdabas estrādes skatuves kāps šarmantais franču soprāns Perīna Madefa (attēlā), harismātiskais tenors, izcilās balss īpašnieks Mihails Čulpajevs un maigais rumāņu baritons Bogdans Baču.

Pie diriģenta pults stāsies izcilais azerbaidžāņu diriģents Jalčins Adigezalovs.

Perīna Madefa ir vairākkārtēja starptautisko operdziedātāju konkursu laureāte. Mihails Čuļpajevs sevi izcili pierādījis kā Latvijas Nacionālās operas solists vairāku sezonu garumā, gan vokāli, gan aktieriski spoži apliecinot neikdienišķu talantu daudzveidīgā repertuārā. Rumāņu baritons Bogdans Baču šosezon debitēja Londonas Karaliskajā operā, spēlējot Marsela lomu Džakomo Pučīni operā “Bohēma”.

Šovasar Liepājas Simfoniskais orķestris koncertdārzā “Pūt, vējiņi!” aizvadīs divus koncertus: bez jau minētā opermūzikas koncerta vasaras kulminācijā - 26. augustā pulksten 19.00 - Liepājas Simfoniskais orķestris kopā ar ģitāristu un komponistu Kasparu Zemīti, kā arī dziedātājiem Renāru Kauperu, Daumantu Kalniņu un Elzu Rozentāli sastapsies simfoniskā sarunā ar vienu no izcilākajiem latviešu komponistiem Imantu Kalniņu.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv

Turpinājumu lasi nākamajā lapā