Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Krūze un Puga, Apeinis un Šļubovska, Lūriņa un Celms, Didonato un “Original Enigma Voices”.

20.gadsimta 20. gadu gaisotne

Publicitātes foto

Līgo vakarā, 23. jūnijā, Pļaviņu estrādē gaidāma pirmizrāde - Jāņa Jaunsudrabiņa lugas “Jo pliks, jo traks” brīvdabas iestudējums Jura Kalniņa režijā.

Luga portretē 20. gadsimta 20. gadu gaisotni, kad pēc 1. Pasaules karā un Brīvības cīņās pavadītajiem gadiem jaunsaimniekiem pieticīgiem līdzekļiem ir jāsāk saimniekot, kad pilsētās uz ielām parādās arvien vairāk automobiļu, kad strauji izmainās apģērbu mode.

Vai esat kādreiz atbildējis uz iepazīšanās sludinājumu? Jāņa Jaunsudrabiņa lugas “Jo pliks, jo traks” galvenais varonis Jānis ir. Vai, precīzāk, viņa māsa Anna to slepus izdarījusi viņa vietā. Lai nu kā, bet Jāņa vēstule ir ieinteresējusi bagāto jaunkundzi un viņa aicina stalto jaunsaimnieku ierasties ciemos viņas apartamentos Rīgā. Kā Jānim veiksies? Vai “lauku lācis” pratīs čāpot pa gludu grīdu? Vai jaunā līgava būs gana laba, lai Jānis aizmirstu savu mīlestību uz kaimiņu meiteni? Un ko laukos dara ar vistām, kad tās nelaikā sataisījušās perēt? Atbildes uz šiem jautājumiem atrodamas Jaunsudrabiņa lugā. Izrādē piedalās: Juris Kalniņš, Evija Krūze, Aīda Ozoliņa, Ligita Skujiņa, Lienīte Osipova, Dace Makovska, Artis Drozdovs, Voldemārs Šoriņš, Kristaps Ozols un Ivars Puga. Režisors - Juris Kalniņš, komponists - Valdis Zilveris, producente - Aīda Ozoliņa.

Nākamās izrādes: 20. jūlijā Salaspilī, 12. augustā - Ulbrokā un 13. augustā - Taurenē.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv

Turpinājumu lasi nākamajā lapā