2.lapa

Dziesmusvētku telpa

Publicitātes foto

Ceturtdien, 1. jūnijā, Rakstniecības un mūzikas muzejs atklāj jaunu ekspozīciju, veltītu dziesmu un deju svētku tradīcijas 150 gadiem - “Dziesmusvētku telpa”.

Tā atrodas Mežaparka Lielās estrādes jeb Sidraba birzs Ziemeļrietumu spārnā. Tā veidota divos stāvos, kas saturiski un funkcionāli viens otru papildina. Ekspozīcijas mugurkauls ir Vispārējie latviešu dziesmu un deju svētki. Savukārt daudzajos ekspozīcijas stāstos par dalībniekiem, personībām un notikumiem cauri vijas gan Skolu jaunatnes, Gaudeamus un Ziemeļvalstu, gan ārpus Latvijas un novadu svētki, kas ir neatņemama dziesmu un deju svētku tradīcijas daļa.

“Dziesmusvētku telpas” pirmā stāva saturu veido četri objekti - “Līgo karogs”, interaktīvā dārgumu siena “Laika upe”, kormūzikas klausīšanās krēsli un multimediāla instalācija “Lielākais koris pasaulē”. Tur katrs var piedzīvot Dziesmusvētku brīnumu, cik vien tuvu iespējams pietuvojoties īstajai klātbūtnei Dziesmusvētkos. Apmeklētājam tiek dota iespēja veidot savu pieredzes scenāriju telpā piedaloties gan kā vērotājam, gan aktīva dalībnieka lomā.

Ekspozīcijas otrais stāvs atvēlēts “Dziesmusvētku telpas” izglītības programmai, tā ir vieta, kur satikties, diskutēt un uzklausīt. Brīvpieejas grāmatu plauktā apskatāmie dziesmusvētku katalogi, novadu svētku grāmatas, izdevumi par personībām un kolektīviem dod iespēju izzināt un pētīt dziesmusvētku tradīcijas vēsturi Latvijā un pasaulē.

“Dziesmusvētku telpas” adrese: Mežaparka Lielā estrāde “Sidraba birzs”, Ostas prospekts 11, Rīga.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv

Turpinājumu lasi nākamajā lapā