© Publicitātes foto

Katru gadu maija otrajā svētdienā daudzas valstis Eiropā, Āfrikā, Ziemeļamerikā un Dienvidamerikā, Austrālijā, Ķīnā un Japānā svin vienus no gaišākajiem un jaukākajiem svētkiem – Mātes dienu.

Mātes diena Latvijā ir salīdzinoši jauni svētki, kuri oficiāli atzīti tikai kopš 1992. gada, lai gan kā ģimenes svētki tie tika svinēti jau pagājušā gadsimta 20. un 30. gados.

Publicitātes foto

Ja nezini, kā iepriecināt mammu šajos svētkos, tad jums pateikšu priekšā - emocijas, iespējams, ir labākā dāvana, ko varam uzdāvināt saviem mīļajiem.

Kur doties nosvinēt Mātes dienu?

Lowinebar

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Kā zināms, kopēja maltīte visvairāk satuvina cilvēkus, un emocijas no gardā ēdiena ir grūti salīdzināt ar kaut ko citu. Jaunatvērtais Lowinebar piedāvā gardas brokastis. Tik daudzveidīgas brokastis es sen nebiju redzējusi - te var atrast olas visās variācijās - olu kultenis, olas Benedikta gaumē, olu kultenis ar dažādām piedevām. Putras, pankūkas, grauzdiņi, droši var saukt šo par jauku brokastu vietu Rīgas centrā.

Vidējā cena par porciju apmēram 7,50 EUR. Mātes dienā Lowinebar piedāvā īpašu cenu šampanietim un bezmaksas zefīra desertu katrai mammai.

Kempinski Hotel

Vēlajās brokastīs var doties arī uz izsmalcināto Kempinski Hotel. Uz branču var ierasties jebkurā laikā no plkst. 12.00 līdz 15.00.

Publicitātes foto

* EUR 75 vienai personai

* EUR 37,50 | bērni no 6 līdz 12 g.v.

* BEZMAKSAS | bērni līdz 6 gadiem

Publicitātes foto

Kempinski ir arī pasakains spa. Nav labāka veida, kā pavadīt brīvdienu vai atgūt spēkus pēc darba dienas, kā atpūsties spa - masāžā, visa veida rituālos ķermenim un sejai, pirtī un peldbaseinā. Grūti iedomāties labāku dāvanu mammai.

Muguras, kakla un plecu masāžas cena 70 UER.

Franchie

Publicitātes foto

Ja tomēr vēlies aizvest mammu pusdienās vai vakariņās, tad varu droši ieteikt franču virtuves restorānu Franchie. Ļoti skaists un mājīgs restorāna dizains noteikti patiks jūsu mammai. Restorānā ir lieliska ēdienkarte, un katrs atradīs kaut ko sev tīkamu, bet mans ieteikums ir nogaršot kartupeļus ar trifelēm, tas tiešām ir ļoti garšīgi. Vidējā cena par ēdienu apmēram 18 EUR.

Yoga wellness therapy Riga

Publicitātes foto

Jogas studija Yoga wellness therapy Riga piedāvā 30% atlaidi. Rezervējot gongu meditāciju Mātes dienā sev un mammai, saņemsiet 30% atlaidi. Rezervāciju iespējams veikt jebkurā sev ērtā dienā līdz 2023.gada novembrim.

MyFitness

Publicitātes foto

Ja Mātes dienu vēlies pavadīt aktīvi, tad MyFitness piedāvā - 14. maijā visām esošajām un topošajām māmiņām: 1 x apmeklējums tikai 1 EUR, 100% atlaide reģistrācijas maksai ar kodu: MOTHER.

Pandora

Publicitātes foto

Rotaslietu veikals Pandora piedāvā īpašo akciju. Iegādājies jebkuras 2 rotaslietas un trešo saņem dāvanā. Lieliska akcija tiem, kuri vēlas mammai uzdāvināt skaistas rotas.

Inflorium

Publicitātes foto

Ja vēlaties savai mammai pasniegt ziedus, tad pievērsiet uzmanību ziedu studijai Inflorium. Viņi jau ir sākuši pieņemt pasūtījumus Mātes dienas ziediem. Pušķu cenas 70€/100€/140€.

Forum cinemas

Arī došanās uz kino kopā ar mammu var būt jautrs piedzīvojums. Īpaši varu ieteikt filmu Gaiss. Milzu lēciens. 1980. gadi. Nike botu pārdevējs Sonijs Vakaro un Nike līdzdibinātājs Fils Naits cenšas noslēgt līgumu ar daudzsološo sportistu Maiklu Džordanu. Filma tiešām ir ļoti motivējoša.

Taču, ja vēlaties šo dienu pavadīt kopā ar visu ģimeni, tad iesaku doties uz filmu Vīrs, vārdā Oto. Stāsts par pedantisku, nīgru atraitni vārdā Oto, kura vienīgais dzīves prieks ir strīdēšanās ar kaimiņiem. Kad viņam blakus mājā ievācas kāda jauna ģimene, Oto jāpārskata savi ieradumi un jāatveras pārmaiņām. Šī satikšanās izvēršas par negaidītu draudzību.

Seansa cenas nedēļās nogalē Forum Cinemas: pieaugušo biļete € 9,20; skolēnu/studentu €7,90; senioru (no 60 gadu vecuma) € 5,20.

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Zuzeum

Ja neesi īpašs kinomīlis, tad var doties uz porcelāna izstādi Zuzeum. Izstāde “Porcelāna dzīres - ielūdz Kuzņecovi” stāsta par Kuzņecova porcelānu. Ekspozīcijā apskatāmi gandrīz 1000 porcelāna, fajansa un keramikas priekšmeti no Zuzānu kolekcijas, kā arī daudzi arhīva materiāli.

Vārdu salikums "Kuzņecova porcelāns" ir zināms gandrīz katram, un tas ļauj apgalvot, ka Latvijas porcelāns primāri asociējas ar Sidora Kuzņecova vārdu. Taču tajā pašā laikā vien retais zina, ka Rīgā bija tikai viena no 13 šā zīmola rūpnīcām, kas 19. gadsimtā darbojās visā Krievijas impērijā.

1841. gadā dibinātā Kuzņecova fabrika Rīgā bija pirmā porcelāna rūpnīca Latvijā.

Izstādes biļešu cenas: pieaugušajiem € 10; studentiem un pensionāriem € 5; invalīdiem, bērniem un jauniešiem līdz 18 gadiem bez maksas.

Publicitātes foto

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv