TEĀTRA AFIŠA maijam

6.lapa

Sāga par varēšanu un nevarēšanu

Publicitātes foto

Piektdien, 12. maijā, plkst. 19.00 pirmizrāde “Dirty Deal Teatro” - sāga par varēšanu un nevarēšanu “Mantojums”.

“Mantojums” balstīts dzejnieces un dramaturģes Annas Belkovskas (attēlā) personīgajā stāstā par viņu un viņas tēvu, tāpēc māksliniece vēlas skatītājus uz izrādi aicināt ar šādu ziņu: “Kad pirms diviem gadiem kopā ar Jāni un Viesturu sākām darbu pie izrādes, kas vispār vēl nelīdzinājās šī brīža “Mantojumam”, pirmajā mēģinājumā ierados ar stāstu, kuru līdz tam man bija ļoti grūti atklāt. Toreiz šajā stāstā vēl bija divi galvenie varoņi, tomēr tagad tas turpinās tikai ar mani, un kopā ar maniem kolēģiem man ir svarīgi izstāstīt to arī jums. Agrā bērnībā man bija tētis, kas mācīja man skaitīt līdz 100, tētis, kas veicināja manu radošumu un vēl gadiem ilgi glabāja manus ne visai veiksmīgos māla trauciņus no keramikas nodarbībām. Arī vēlāk man šis tētis vēl bija, tomēr traumas un sāpes, ko viņš bija iemantojis savā bērnībā, kādā brīdī guva virsroku un rezultātā vajā arī mani vēl šodien. Izrādē nerunāsim par manā īpašumā nonākušo divistabu dzīvokli Preiļos, bet gan par neredzamo mantojumu, kurš jānes gan man, gan maniem kolēģiem, gan ikvienam no skatītājiem. Šis mantojums var ieņemt mīlestības, trauksmes, atkarību, talanta, sāpju un vēl simtiem citu formu. Šoreiz runāsim konkrēti par manu pūru, bet no sirds ceru, ka jums mani uzklausīt būs tik pat nozīmīgi kā man ar jums dalīties un būt vienā telpā.”

Izrādes radošā komanda: dramaturģija, režija - Jānis Balodis, Anna Belkovska, Viesturs Balodis, mūzika - Viesturs Balodis, horeogrāfs - Ģirts Dubults, izrādes māksliniece - Ieva Kauliņa, gaismas - Andris Landaus.

Lomās: Jānis Balodis, Anna Belkovska, Viesturs Balodis.

Nākamās izrādes: 13. maijā, 6. un 8. jūnijā.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Āboli (Malus domestica) ir visvairāk patērētie augļi daudzās pasaules valstīs. Tiem ir dažādas krāsas un garšas, un tos parasti ēd neapstrādātus kā uzkodu vai gatavo ceptiem izstrādājumiem. Ābolus izmanto arī sidru, sulu, ievārījumu un vīna ražošanai, raksta Health.

Svarīgākais