“Neatkarīgā” iesaka: svētku pasākumi 4. maijā, apmeklējami bez maksas

9.lapa

Rīta un vakara dziesmas Latvijai

Publicitātes foto

4. maijā plkst. 14.00 Kandavas vecpilsētas promenādē gaidāms koncerts Rīta un vakara dziesmas Latvijai, kurā piedalīsies komponists Raimonds Tiguls (attēlā) un Rīgas Doma zēnu koris.

Programma “Rīta un vakara dziesmas Latvijai” ietver sevī gan tautā iemīļotus komponista Raimonda Tigula skaņdarbus, gan mazāk zināmus un jaunus opusus, gan īpaši šim koncertam aranžētus un instrumentētus skaņdarbus. Koncerta vadmotīvs - Imanta Ziedoņa un Raimonda Tigula muzikālās “Epifānijas”.
“Šī koncertprogramma man ir īpaša, jo savus pirmos soļus mūzikā sāku dziedot zēnu korī. Nedaudz bērnības atmiņu un saviļņojums, dzirdot savas dziesmas, izpildām mūsu Rīgas Doma zēnu korim,” saka komponists Raimonds Tiguls.
“Noskaņa, emocija, iedvesma, miers un harmonija. Komponists un lieliski izpildītāji, kuri neprasa komentārus. Mūzika, kas uzrunā jūs no Dziesmu svētku estrādes un koncertzālēm visā pasaulē. Skanējums, kas raksturīgs vienīgi Rīgas Doma zēnu korim,” par projektu saka kora mākslinieciskais vadītājs un diriģents Mārtiņš Klišāns. Mārtiņš Klišāns ir zināms kā viens no Latvijas aktīvākajiem kordiriģentiem, kopš 1998. gada viņš ir arī Rīgas Doma zēnu kora vadītājs.
Koncertā piedalīsies: Raimonds Tiguls un Rīgas Doma zēnu koris, diriģents Mārtiņš Klišāns, Andis Klučnieks (flauta, stabules), Roberts Rasa (bass), Kristers Hartmanis (sitaminstrumenti) un Rihards Lībietis (ģitāra).

Ieeja bez maksas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Festivāla «Bildes 2024» koncerts «Ielūdz «Bilžu» mūziķi un viņu bērni», kur sirsnīgā, ģimeniskā gaisotnē sadziedāsies labi pazīstami mūziķi un viņu atvases, notiks VEF Kultūras pils Kamerzālē svētdien, 27. oktobrī. Dziesminieku koncerts klausītājus priecēs 29. oktobrī, bet dziesmas no Austras Pumpures veidotajām Imanta Kalniņa dziesmu programmām seno Austras bērnu izpildījumā izskanēs 30. oktobrī.

Svarīgākais