“Neatkarīgā” iesaka: svētku pasākumi 4. maijā, apmeklējami bez maksas

18.lapa

Brīvības svētki ar grupu “Astro’n’out”

Publicitātes foto

4.maijā, Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā, plkst. 15.00 liepājnieki un pilsētas viesi aicināti pulcēties Jāņa Čakstes laukumā. Tur uz svētku skatuves koncertu sniegs Latvijā iemīļotā popgrupa “Astro’n’out”.

Latvijas pirmā prezidenta vārdā nosauktais J. Čakstes laukums kļuvis par īpašu pulcēšanās vietu Latvijas valsts svētkos. Daudziem liepājniekiem tas simboliski apliecina Latvijas ceļu uz neatkarīgu valsti, atceroties, kā un kāpēc mainījušies tā nosaukumi, kādi pieminekļi laukumā celti, kā plānota un īstenota tā pārbūve līdz šodienas veidolam.

Svētku koncerts J. Čakstes laukumā arī noslēgs orientēšanās sacensības “Liepājas pēdas Latvijā”, kas visas dienas garumā pilsētas ielās būs izvilinājušas gan kājāmgājēju, gan velosipēdistu, gan autobraucēju komandas.

Svētku koncerts visiem apmeklētājiem ir bez maksas.

Grupa “Astro’n’out” (attēlā) ir viena no visiemīļotākajām latviešu popgrupām. Tajā muzicē Māra Upmane-Holšteine (vokāls), Juris Kalnišs (ģitāra, elektronikas), Mārtiņš Elerts (ģitāra, elektronikas), Toms Poišs (bass), Mārtiņš Opmanis (bungas).

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Smadzenes sadala pārtikas uzņemšanu dažādās fāzēs. Ēšanas process tiek organizēts šūnu līmenī kā stafetes: ēšanas laikā tas tiek izvadīts starp dažādām neironu komandām, līdz cilvēks patērē nepieciešamo enerģijas daudzumu. Šādi secinājuši nonākuši no Frīdriha-Aleksandra universitātes Erlangenā-Nirnbergā.