“Neatkarīgā” iesaka: svētku pasākumi 4. maijā, apmeklējami bez maksas

14.lapa

Unikāls džeza mūzikas koncerts

Publicitātes foto

4. maijā pulksten 18.00 Tallinas ielas kvartāls ielūdz svinēt valsts svētkus kopā ar tiem, kas nes Latvijas vārdu pasaulē - ar īpašu džeza koncertu kvartālā uzstāsties Toma Rudzinska starptautautiskais kvartets.

Starptautiskajai Džeza dienai veltītajā koncerttūrē pa Baltijas valstīm Toma Rudzinska (attēlā) kvartets klausītājiem piedāvās pilnīgi jaunu muzikālu programmu ar uzsvaru uz džeza un akadēmiskās mūzikas saplūsmi. Jaunradītā programma ir kā mīlestības vēstule divām pasaulēm, savienojot Bartoka, Reiha, Ligeti un Džona Adamsa akadēmisko un Kreiga Taborna, Breda Meldoma, Stīva Koulmana un Vidžaja Ijera džeza pasauli. Ņemot vērā mūziķu profesionalitāti un dziļās saknes akadēmiskajā un džeza mūzikā, šī būs iespēja pieredzēt līdzsvaru starp precīzi izrakstītām tēmām un brīvu improvizāciju. Ritma atkārtojumi un daudzslāņainās melodijas ļaus klausītājam saplūst ar mūziku un uztvert to fiziskā līmenī.

Toma Rudzinska kvarteta sastāvā uzstājas spilgti, Eiropas un pasaules džeza skatuves atzīti izpildītāji un komponisti. Kvarteta pirmais kopīgi izdotais albums “ABRA” tika nominēts 2014. gada “Zelta mikrofons” nominācijām “Labākā debija” un “Labākais džeza mūzikas albums”.

Līdzās Tomam Rudzinskim kvartetā uzstāsies beļģu džeza un akadēmiskās klaviermūzikas zvaigzne Alekss Kū (Alex Koo, Beļģija/Japāna, klavieres un taustiņi), viens no aktīvākajiem Berlīnes džeza skatuves pārstāvjiem, itāļu kontrabasists Igors Spalatī (Igor Spallati, Itālija/Vācija, kontrabass), kā arī godalgotais latviešu džeza un ritmiskās mūzikas bundzinieks Ivars Arutjunjans (Ivars Arutyunyan, Latvija, bungas).

Ieeja bez maksas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Svarīgākais