Septembra triloģija - super pilnmēness Zivju zīmē, daļējs Mēness aptumsums un rudens ekvinokcija 

© Foto: depositphotos.com

Septembra otrā puse šogad solās būt īpaši intensīva, jo notiek trīs nozīmīgi planetārie notikumi, kas ietekmēs mūs un mūsu planētu. 18.septembrī plkst.05:36 iestāsies super pilnmēness Zivju zīmē kulminācija, kā arī notiks daļējs Mēness aptumsums, savukārt 22.septembrī plkst.15:44 notiks rudens ekvinokcija. 

Šeit, ziemeļu puslodē, pilnmēness, kas ir vistuvāk rudens ekvinokcijas dienai, tiek dēvēts par ražas pilnmēnesi. Nosaukumu tas guvis, jo senatnē īpaši svarīgi šajā laikā bija ražas novākšana uz laukiem, un daudzo darbu dēļ bija būtiska katra gaismas stunda. Un tā kā vienmēr rudens ekvinokcijas laikā pēc Saules rieta uzreiz lec Mēness, tad tuvākais laiks, kad ir pilnmēness fāze, ir nozīmīgs periods ražas vākšanai, jo Mēness gaisma izgaismo laukus, un ilgāk var veikt ražas novākšanas darbus.

Aptumsums ir eksāmenu laiks

Foto: pixabay.com

Šogad ražas pilnmēness būs īpaši spožs - super pilnmēness. Tas notiek, kad Mēness orbītā atrodas tuvāk mūsu planētai, tādēļ izskatās lielāks un ir spožāks. Turklāt šoreiz vēl notiek daļējs mēness aptumsums, kas, protams, būs pārbaudījumu un lielo eksāmenu laiks mums katram individuāli un visiem kolektīvi.

Tiks testēti mūsu dzīves notikumi, attiecības, veselība un emocijas, kā arī notikumi uz planētas. Šis aptumsums atvērs divu nedēļu aptumsumu koridoru, ko noslēgs Saules aptumsums 2.oktobrī.

Katrs pilnmēness atrodas kādā no zodiaka zīmēm, šoreiz tas būs Zivju zīmē. Pilnmēness gaismā Saules atstarotie stari izgaismo to, kas parasti ir apslēpts, un konkrētā zodiaka zīme virza šo gaismu uz noteiktām dzīves jomām un mūsu personības šķautnēm. Ja pilnmēness laiks ir kā pārbaudes darbs mūsu dzīvei, tad aptumsums ir eksāmenu laiks.

Modina radošumu, spēju dziedināt

Foto: pixabay.com

Pilnmēness Zivju zīmē ir viens no gada mistiskākajiem un garīgākajiem pilnmēnešiem un saistīts ar mūsu dziļajiem ūdeņiem, emocijām, intuīcijas un sapņu pasauli, jo pārstāv ūdens elementu.

Zivis ir garīguma zīme, un to enerģija mums atgādina, ka esam garīgas būtnes cilvēka matērijas veidolā. Tās mums atgādina, ka esam viens vesels visuma okeānā.

Tās modina radošumu, spēju dziedināt un vēlmi ienirt dziļi nezināmajā. Strādājot ar Zivju enerģiju, ir iespēja pacelties virs ikdienas dzīves rutīnas, uztaisīt “zoom out” savai dzīvei, paskatoties uz to no attāluma.

Un caur šo perspektīvu ieraudzīt nozīmīgos un lielos dzīves aspektus, kas ir būtiski. Zivis mums māca, ka viss, kas notiek ar mums, patiešām ir paredzēts un ir vajadzīgs katra un kolektīvajai izaugsmei.

Šī zīme atgādina, ka ir vairāki apziņu līmeņi. Strādājot ar savu garīgo kodolu ikdienu, mēs ar katru dienu ceļam savu apziņas līmeni. Jo apzinātāki mēs kļūstam, jo vairāk ieraugām sinhronitātes, zīmes un norādes mūsu dzīvē.

Pieredze slīpē kā dimantu

Foto: pixabay.com

Mūsu dvēsele bagātinās un evolucionē tikai caur pieredzēm, ko gūstam caur savām fiziskajām maņām. Mūsu izaugsmei ir vajadzīgas gan skaistās, gan sāpīgās pieredzes. Tādēļ dzīve mums var atnest vienlaikus vienā “dāvanā” gan vissāpīgākos, gan visskaistākos dzīves notikumus, un tas viss mums tiek dāvāts tikai ar vienu svarīgāko uzdevumu - lai mēs vēl skaidrāk apzinātos savu dzīves ceļu, savu atbildību tajā.

Galvenais, lai atcerētos sevi, savu dvēseli un to, kādēļ esam šeit, šajā dzīvē. Katra pieredze mūs slīpē kā dimantu, lai kādu dienu mēs sasniegtu savu briljanta mirdzumu. Šajā Zivju pilnmēness laikā pajautā sev: “Kādēļ es patiešām šeit esmu? Ko mana dvēsele šeit ir nākusi piedzīvot? Kas ir mana ticība? Kurp es dodos? Un no kurienes esmu nācis?”

Zivju dziedinošā enerģija

Foto: pixabay.com

Zivis vienmēr atgādina, ka ar varu nevajag piespiest lietas un situācijas, tās nav jākontrolē vai jāieliek “grafikā”, tieši pretēji - jāļaujas plūsmai, jāuzticas visuma norādēm un jāseko savai intuīcijai. Zivis ir sapņotājas, tādēļ šajā laikā mums var nākt zīmīgi sapņi, kas var norādīt būtiskus virzienus, kā mums tālāk “peldēt” savā dzīves upē. Vai gaidāmas krāces, vai būs mierpilns peldējums? Cik saduļķoti ir mūsu ūdeņi, vai tieši pretēji - kristāltīri?

Ūdens vienmēr ir saistīts ar baiļu emociju, tādēļ šajā pilnmēness laikā var būt baiļu fobijas. Vēro, kādās dzīves jomās mostas tavas bailes un ko būtisku tās tevī sargā. Savienojoties ar Zivju dziedinošo enerģiju, tu vari gūt atbalstu un ienirt dziļumā, tumsā un satikt savas bailes, un caur šo pieredzi apjaust sevī spēku un gaismu, kā bailes dziedināt un transformēt jaunās izaugsmēs.

Kalpošanas un skolotāju zīmes

Kamēr Mēness atrodas Zivju zīmē, tikmēr Saule - Jaunavā. Katrs pilnmēness mums sniedz iespēju strādāt ar divām zīmēm un to uzdevumiem. Abām zīmēm - Zivīm un Jaunavai - ir savas līdzības. Tās abas nes sievišķo enerģiju, abas nes spēcīgas dziedinātāja enerģijas, abas ir ļoti intuitīvas un saistītas ar mūsu intuīciju. Abas ir arī kalpošanas un skolotāju zīmes.

Jaunava kalpo pasaulei ar savu skaidro, analītisko prātu un spēju sistematizēt un sakārtot lietas un procesus, savukārt Zivis kalpo Visumam ar spēju savienot visas enerģijas vienotā telpā un laikā, veidojot harmonisku dzīves plūdumu. Tomēr šīm zīmēm ir arī atšķirības.

Zivis ir neierobežotas kā okeāns. Tās neredz atšķirību starp sevi un citiem, taču Jaunava zina tikai atdalīšanos un sadali. Tā cenšas pastāvīgi filtrēt, sakārtot un pilnveidot enerģiju. Kamēr Zivīm var trūkt robežu, Jaunavai var attīstīties pārāk spēcīga kārtības un perfekcionisma izjūta.

Zivis var kļūt pārāk peldošas, nepieņemot nekādu formu, stāvokli vai perspektīvu, kļūstot pasīvas pasaules ūdeņos. Savukārt Jaunava var kļūt pārāk neelastīga un stingra, un censties pārāk kontrolēt situācijas, sasaldējot pasaules ūdeņus. Šeit abas zīmes noslīd uz to zemākajām frekvencēm, bet mūsu katra uzdevums ir celt sevi uz augstākām katras šīs zīmes vibrācijām. Būt sazemētam, ar skaidru prātu un strukturētam savā dzīvē, kā to aicina darīt Jaunava. Bet tajā pašā laikā atstāt telpu nezināmajam, pārmaiņām un uzticēties notikumu plūsmai, ka viss notiek par tev nevis pret tevi, kā to aicina Zivis. Tās ir šo abu zīmju augstāko vibrāciju izpausmes.

Meditāciju prakses brīvā dabā

Foto: pixabay.com

Šajā pilnmēness laikā ir ieteicamas meditāciju prakses brīvā dabā uz zemes pie ūdeņiem. Tāpat sapņu pierakstīšana un dienasgrāmatas rakstīšana var atklāt vērtīgas norādes un savas dzīves horizonta paplašinājuma virzienus. Zivis ir arī noslēdzošā zīme zodiaka 12 zīmju komandā, un tās aicina noslēgt nenoslēgtās lietas. Kā arī piedot un dot prom, atlaist un atbrīvot telpu jaunām enerģijām. Tādēļ šajā laikā ir svarīgi veikt piedošanas prakses sev un citiem, attīrīt un “izmazgāt” telpu ap sevi un sevī.

Rudens ekvinokcijas diena

Foto: pixabay.com

Vēl šajā laikā, piecas dienas pēc pilnmēness aptumsuma kulminācijas, iestājas rudens ekvinokcijas diena, kad diena un nakts ir vienāda garuma. Šis gaismas un tumsas līdzsvars ir spēcīga metafora mūsu pašu dzīvei un garīgajam ceļojumam. Mēs varam izmantot šo laiku, lai pārdomātu gaismas un tumsas līdzsvaru savā dzīvē.

Atzīstot un pieņemot sarežģītās dzīves situācijas, ar ko vēl ir jāstrādā, kā arī pateikties un lepoties ar tām pieredzēm un notikumiem, kas pašlaik ir mūsu gaismā.

Rudens ekvinokcija atgādina, ka dzīves procesi notiek tāpat kā dabā. Līdzsvara periodus nomaina karstuma un aukstuma kontrasti, gaismas un tumsas disbalanss, lai atkal pēc tam mēs atgrieztos līdzsvarā, bet jau citādi, dzīves pieredzes bagātāki un savu ražu novākuši. Un tā gadu no gada, dzīvi no dzīves, laikmetu no laikmeta.

Dzīvesstils

Vai zināji, ka veselīgāko superēdienu var izaudzēt savā dārzā? 10 dārzeņi, kas ir īsti superprodukti. Dārzeņu audzēšana dārzā ir ne tikai veselīgs uzturs, bet arī nodarbošanās brīvajā laikā. Pašmāju superprodukti ne tikai garšo labāk, bet arī ir veselīgāki.

Svarīgākais