Attiecību slēgšanas nozīme un galvenās pazīmes

© Foto: pixabay.com

Attiecību slēgšana attiecas uz miera, sapratnes un atbrīvošanās sajūtu, kas rodas, pieņemot, ka attiecības ir beigušās. Ikviens piedzīvo attiecību zaudējumus, un dažas beigas ir sarežģītākas, sāpīgākas vai mulsinošākas nekā citas.

"Ikvienam slēgšana izskatās savādāka, taču pamatā tā ir pabeigtības sajūta un atbrīvošanās no attiecību samezglojuma," skaidro garīgās veselības terapeite Marija Mursi. Būtībā slēgšana nodrošina iespēju virzīties uz priekšu, raksta verywellmind.com.

Ja atpazīstat kādu no tālāk minētajām pazīmēm, iespējams, vēl neesat atradis veselīgu attiecību izbeigšanos. Tālāk sniegtie padomi var palīdzēt. Cik svarīgi ir atrast slēgšanu?

5 pazīmes, ka neesat slēdzis attiecības

Foto: pixabay.com

Slēgšanu var būt grūti panākt. Dažreiz mēs cīnāmies, lai pilnībā atlaistos, un attiecību dabiskais beigas ievelkas mēnešus vai pat gadus. Dažreiz beigas ir tik pēkšņas, ka mums ir grūti izprast notikumu jēgu vai pieņemt, ka attiecības ir beigušās.

Citos gadījumos mums ir spēcīgas vainas, kauna, apjukuma vai bēdu sajūtas, ko ir grūti pārvarēt. Un dažreiz var šķist, ka otrs neļauj mums iegūt noslēgumu, ko mēs uzskatām, ka esam pelnījuši.

Šeit ir dažas pazīmes, kas liecina, ka jūs, iespējams, vēl neesat atradis attiecību noslēgšanu.

Jūs nevarat beigt domāt par attiecībām

Foto: pixabay.com

Domāšana un apsēstība par cilvēku un notikušo ir skaidras pazīmes, ka jūs vēl neesat atradis noslēgumu. Marija Mursi saka: "Jūs joprojām jūtaties enerģētiski, garīgi vai emocionāli sapinušies ar viņiem."

Uzmācīgas domas par savu bijušo, nespēja aizmigt vai veikt ikdienas uzdevumus, jo domājat par viņu, regulāri pārbaudot viņa sociālos tīklus vai iekšējas sarunas ar viņu var norādīt uz noslēgtības trūkumu.

Jūs nevarat saprast, kas notika

Izpratne par to, kāpēc attiecības beidzās tā, kā tas beidzās, rada mieru. Ja ir grūti saprast, kā viss beidzās, jums var šķist, ka grāmata vēl nav aizvērta.

Iespējams, nav pārsteidzoši, ka pētījums, kur tika pētīta jaunu cilvēku uzvedība pēc romantisku attiecību pārtraukšanas, atklāja, ka tad, kad dalībniekiem bija labāka izpratne par šķiršanās iemeslu, viņi piedzīvoja mazāk iekšējo satricinājumu un jutās labāk attiecībās kopumā.

Jūs pastāvīgi atverat brūci

Foto: pixabay.com

Sazināšanās ar otru personu pēc attiecību beigām var paildzināt jūsu sāpes. Tas būtībā neļauj emocionālajām durvīm pilnībā aizvērties. Jūs varētu izjust spēcīgu vēlmi sazināties ar otru personu vai pārskatīt attiecības, jo vēlaties saņemt atbildes.

Interesanti, ka 2015. gada pētījumā tika secināts, ka tad, kad cilvēki sociālajos medijos pieņēma draugu lūgumu no saviem bijušajiem, viņi izjuta vairāk trauksmes un depresijas, salīdzinot ar tiem, kuri lūgumu nepieņēma.

Jūs apšaubāt savu vērtību

“Kad ciešas attiecības beidzas, ir dabiski piedzīvot skumjas. Tas ir universāls un ikviena dzīves pieredzes sastāvdaļa,” saka Dr. Tods Gafanijs, klīniskais psihologs un profesors. "Tomēr sabrukums slēgšanas ietvaros var traucēt sērošanas procesu."

Piemēram, jūsu bijušā partnera kritika (piemēram, "Tu esi pārāk prasīgs") vai jūsu negatīvais iekšējais dialogs (piemēram, "Es esmu nemīlams") var likt justies apkaunotam, nemīlētam un nepilnvērtīgam.

Turklāt šīs negatīvās pārliecības un jūtas var pagarināt sēru procesu un tikt pārnestas kā smaga emocionāla bagāža no vienām attiecībām uz citām.

Jūs uzturat dusmas vai aizvainojumu

Ja viss beidzās slikti vai pēkšņi, jūs varētu izjust dziļas dusmas, vilšanos vai aizvainojumu, saka Mursi. Šīs jūtas var pārvērsties skumjās.

Kā atrast attiecību beigas?

Foto: pixabay.com

Šeit ir dažas taktikas, kā atgūties, atlaist un virzīties uz priekšu.

Pieņemiet, ka, iespējams, nesaņemsit visas atbildes. Ja otra persona nespēj vai nevēlas tieši atbildēt uz jautājumiem, jums ir jārada noslēgtība sevī, nevis ārēji. "Daudziem no mums ir radikāla rīcība, lai atteiktos no attiecībām, it īpaši, ja mums tas jādara, otrai personai nedarot to pašu," saka Mursi. "Ir svarīgi beigt mēģināt panākt, lai viņi jums to "dotu". Tas vien jūs nekavējoties atbrīvos — un tas ir ļoti spēcinoši.

Apsveriet "lielāku attēlu"

Mēģinājums izprast sava bijušā jūtas un apstākļus var palīdzēt saprast, kāpēc attiecības beidzās tā, kā tas beidzās.

"Tas nozīmē praktizēt par to, par ko mūsu partneris ir saspringts, un skatoties uz to plašākā kontekstā," saka Dr. Gafanijs. Ja jūs iestādīsit veselīgu sēklu toksiskā augsnē, tā neizaugs tik gara un spēcīga, kā jūs varētu cerēt. Šī metafora attiecas arī uz piedošanu sev un partneriem.

Veiciet kādu piedošanas darbu

Intensīvu emociju uzturēšana neļauj virzīties uz priekšu un izraisa ciešanas. Piedot sev un otram cilvēkam var būt grūti, taču tas ir viens no pirmajiem soļiem, lai rastu noslēgtības mieru.

"Ja jūs iestādīsit veselīgu sēklu toksiskā augsnē, tā neizaugs tik gara un spēcīga, kā jūs varētu cerēt. Šī metafora attiecas arī uz piedošanu sev un partneriem,” saka Dr. Gaffaney. Viņš saka, ka, piedodot, jūs apmainīsit toksiskas jūtas un negatīvu garīgo domāšanu par savu partneri vai sevi pret elastīgāku attieksmi, kas atbilst jūsu dzīves mērķiem.

Paļaujieties uz citiem resursiem

Foto: pixabay.com

Lai gan ir spēks patstāvīgi orientēties lietās, paļaušanās uz citu palīdzību ir spēka pazīme. Sazinieties ar uzticamiem draugiem un ģimenes locekļiem un sadarbojieties ar terapeitu, kas var palīdzēt atrast atrisinājumu.

Slēgšana ir sarežģīta un nelineāra. Nav iezīmēta ceļa, kas jūs aizvestu līdz finiša līnijai, lai pa ceļam neuzskrietu nelīdzenumiem. Tomēr šī darba veikšana atšķetina jūs no iepriekšējām attiecībām un ļauj izpētīt un autentiskāk izbaudīt jaunas.

Lasi arī: Vīriešu veselībai kaitīgākās emocijas

Svarīgākais