Dīvainās un smieklīgās profesijas pasaulē, kuru pastāvēšanai ir grūti noticēt

© Foto: pixabay.com

Personāla atlases dienesti šodien meklē operatīvus inženierus, dizainerus vai AI trenerus, bet ne speciālistus pasažieru iegrūšanai vagonos, ūdens slidkalniņu testētājus un padušu sniferus. Bet tādas trakas profesijas pastāv un pēc tām ir pieprasījums.

Dīvaināko profesiju saraksts liks jums pasmaidīt. Tas, ko šie cilvēki dara, no malas izskatās patiešām smieklīgi un neparasti. Pasaulē ir daudz retu, smieklīgu, neparastu un reizēm neiedomājamu profesiju.

Pasažieru iestumšana metro

Foto: pixabay.com

Īpašs metro darbinieks burtiski stumj pasažierus pārpildītos vagonos. Viņa pienākumos ietilpst arī drošības kontrole: vienmēr jānodrošina, lai cilvēki vai viņu mantas netiktu iespiestas durvīs. Šādiem strādniekiem tiek nodrošināts īpašs formas tērps, kas atgādina mašīnistu valkāto, kā arī balti cimdi.

Interesanti, ka japāņi bija pirmie, kas ar īpašu darbinieku palīdzību nāca klajā ar risinājumu vilcienu vagonu sastrēgumu problēmai sastrēgumstundās. Tas notika pagājušā gadsimta sešdesmitajos gados, tajā pašā laikā, kad Tokijas metro slodze varēja pārsniegt 200% no standarta.

Ūdens slidkalniņu testētājs

Foto: pixabay.com

Šķiet, ka pastāv sapņu profesija. Ja bērnībā būtu piedāvāta tāda vakance! Daži ūdens parki nolīgst cilvēku, kas pārbauda slidkalniņu drošību un pārbauda tos pēc dažādiem kritērijiem. Testētājs apraksta savas sajūtas pēc katra nobrauciena un saņemto adrenalīna līmeni, kā arī uzraksta slēdzienu par dizaina kvalitāti.

Netflix seriālu kritiķis

Pasaka, kas kļuvusi par realitāti: Netflix savulaik nolīga darbinieku, kurš saņēma naudu par to, ka vienkārši sēdēja un skatījās visu saturu, kas vietnē bija paredzēts. Viņš bija viens no pirmajiem, kas skatījās TV seriālus, vēl pirms tie kļuva pieejami plašākai sabiedrībai, kā arī katram projektam piešķīra īpašu navigācijas tagu.

Čūsku slaucējs

Foto: pixabay.com

Profesionāla ar tērauda nerviem darbs ir izdalīt indi, kas veidojas dažu čūsku sugu dziedzeros. Slaukšanas procesu, protams, nevar saukt par drošu, taču tas nes lielu labumu cilvēcei. Čūsku inde ir daļa no daudziem pretlīdzekļiem, un to aktīvi izmanto farmācijā un zāļu izstrādē. Ir labi, ka pasaulē ir cilvēki, kuriem ir drosme iesaistīties tik skarbā uzdevumā.

Mājdzīvnieku barības degustētājs

Pirms sausā barība nonāk mūsu pūkaino mājdzīvnieku bļodās, tai tiek veikta virkne tehnisko pārbaužu. To nogaršo arī apmācīti degustētāji - nevis dzīvnieki, bet cilvēki! Viņi pēta ēdiena sastāvu, ko ražotājs norādījis uz iepakojuma, novērtē tā smaržu, izskatu un pat nekavējas nogaršot gardumu.

Un tomēr parastajā dzīvē cilvēkam nevajadzētu izmēģināt barību kaķiem vai suņiem.

Smaržot paduses

Progress ir virzījis cilvēci tālu uz priekšu, taču mūsdienu tehnoloģijas joprojām nespēj pārbaudīt dezodoranta vai pretsviedru līdzekļa kvalitāti. Uz to spēj tikai jūtīgs cilvēka deguns! Atmetot jokus, starp visiem pasaules iedzīvotājiem patiešām ir cilvēki, kas katru dienu dodas uz darbu, lai pasmaržotu citu cilvēku paduses. Tādā veidā viņi nosaka, vai produkts sviedru smakas novēršanai darbojas labi.

Cālīšu speciālists

Foto: pixabay.com

Gailis vai vista? Precīzi uz šo jautājumu var atbildēt tikai cāļu dzimuma noteikšanas speciālisti. Kamēr cāļi vēl ir ļoti mazi, profesionāļi no pirmā acu uzmetiena pareizi nosaka, vai putni viņu priekšā ir mātītes vai tēviņi.

Tiešsaistes iepazīšanās eksperts

Foto: pixabay.com

Ņemot vērā iepazīšanās pakalpojumu popularitāti un izaugsmi pasaulē, nav brīnums, ka daļai cilvēku tie ir kļuvuši par ienākumu avotu, neskaitot krāpniekus. Piemēram, šodien ir pieprasījums pēc ekspertiem profilu veidošanā tiešsaistes iepazīšanās vietnēs. Šādi speciālisti palīdz lietotājiem izveidot profilus, kas tos attēlo vispievilcīgākajā gaismā. Ērts pakalpojums tiem, kam nepatīk runāt par sevi vai nevar izlemt par fotoattēlu savam profilam.

Sērotājs

Interesants darbs Dienvidaustrumāzijā. Tajās vietās ir īpaša tradīcija, saskaņā ar kuru sēru un asaru pilnas bēres palīdz mirušajiem rast mieru pēcnāves dzīvē. Dažas apbedīšanas ģimenes nolīgst profesionālus sērotājus, lai viņi skaļi šņukstētu visas bēru ceremonijas laikā.

Dārznieks-terapeits

Foto: pixabay.com

Terapeiti un nepilna laika augu mīļotāji palīdz saviem pacientiem justies labāk garīgi, ieinteresējot viņus par dārzkopību. “Zaļās terapijas” būtība ir novirzīt cilvēka uzmanības fokusu uz dabu kā dzīvu organismu un iegremdēt viņu nesteidzīgā, mēreni radošā vidē, kur ir sajūtu mērķis.

Dzīvesstils

Vai zināji, ka veselīgāko superēdienu var izaudzēt savā dārzā? 10 dārzeņi, kas ir īsti superprodukti. Dārzeņu audzēšana dārzā ir ne tikai veselīgs uzturs, bet arī nodarbošanās brīvajā laikā. Pašmāju superprodukti ne tikai garšo labāk, bet arī ir veselīgāki.

Svarīgākais