Viņš krāpās ar manu labāko draudzeni: kāpēc cilvēki nodod savus draugus

© Foto: depositphotos.com

Pēc cilvēka psihes traumēšanas līmeņa otrajā vietā pēc mīļotā nāves ir nodevība vai šķiršanās no partnera. Patiešām, mīļotā nodevība vienmēr ir sāpīga un nesaprotama. Ir divtik sāpīgi, ja kāds tuvs draugs darbojas kā trešais ritenis attiecībās.

Ar dubultnodevību ir grūtāk tikt galā, un ne visiem izdodas pārdzīvot šādu pieredzi bez sekām. Daudzas sievietes nākotnē dod priekšroku dzīvot vispār bez draudzenēm, lai neatkārtotos negatīvais scenārijs. Vīrieši gan nav tik radikāli.

Tātad, kas mudina partneri krāpties ar savas otrās pusītes draugiem, un vai ir jāatbrīvojas no draugu tuvākā loka, lai partneris ar kādu no viņiem nedotos izklaidēties, jautā Tengri Life.

Kāpēc viņš/viņa?

Foto: depositphotos.com

Krāpšanai ar partnera draudzeni/draugu var būt daudz iemeslu, un katrā pārī tie dažādi apstākļi. Viens no iemesliem ir emocionālā atbalsta trūkums starp pāri, un draugi bieži vien zina par pāra problēmām, cenšas atbalstīt, aizpildīt emocionālo robu un līdz ar to arī attiecības viņi var sasniegt "jaunu līmeni”. Otrs iemesls ir ļoti banāls - drauga pievilcība.

Atšķirībā no partneres, kura mājās valkā halātu, viņas draudzene nāk ciemos un vīrs redz skaistu, nenogurstošu un starojošu sievieti. Uz šā fona var rasties simpātijas.

Trešais iemesls ir draugu teritoriālais tuvums. Draugus ir vieglāk ievilkt “trijstūrī” nekā svešinieku: dažus var ievilkt ar žēlumu, ja nepārtraukti stāstāt, cik nelaimīgs esat savās attiecībās. Draugs var pārkāpt robežu, mēģinot mierināt. Citus var savaldzināt, zinot viņu vājības, ieradumus, vaļaspriekus utt.

Protams, tie nav visi iemesli, un ne visi partneri spēj šādi kompensēt savas vajadzības kaut kā trūkuma dēļ.

Labāk ir novērst nodevību, nekā tikt galā ar sekām. Ja pārī briest problēmas, tad labākais risinājums būtu šāds trīsstūris: “vīrs - sieva - psihologs vai psihoterapeits. Speciālists palīdzēs izprast sevi, atpazīt krīzes, atrisināt konfliktus, iemācīties vadīt konstruktīvu dialogu ar savu partneri, stiprinās attiecības.

Kāpēc draugi nodod?

Iemesli, kādēļ draugi sadraudzējas ar savu draugu laulātajiem, var būt sociālu un psiholoģisku faktoru kombinācija, piemēram, personīgo robežu trūkums, vājas morālās vērtības, pēctraumatiski traucējumi, nespēja ņemt vērā sekas utt.

Foto: pixabay.com

Cilvēki ir dažādi, katram dzīves principi ir atšķirīgi, ir atšķirīga psiholoģija un motivācija. Kāds to dara vienkārši tāpēc, ka vēlas, un neizjūt sirdsapziņas sāpes. Kādam tiešām ir jūtas pret drauga vai draudzenes otro pusīti. Bet kāds sāk “degt jūtās” tikai tāpēc, ka kādam citam patīk šī īpašība, kad, tiekoties ar draugiem, viņas lepojas ar savu vīru: cik viņš ir gādīgs, dāsns, uzmanīgs un tā tālāk. Nav nekādu principu, kas atturētu, tāpēc var nolemt, ka arī viņām tāds vīrietis ir vajadzīgs, bet kāpēc iet cauri svešiem cilvēkiem, kuri vēl nezina, kā viņi sevi parādīs, bet te jau ir saprotams vīrietis - draudzenes vīrs un turpināt aktīvas pavedināšanas darbības.

Vai pēc laulībām vajadzētu atbrīvoties no draugiem?

Foto: depositphotos.com

Cilvēkiem ir nepieciešami sociālie sakari, un sašaurināt tos līdz vienai personai, kas būs dzīvesbiedrs, draugs un kompanjons, nav pārāk pareiza pozīcija. Dzīve ir neparedzama lieta, un šodienas šķietami uzticamais partneris rīt var mainīt savas prioritātes un dažādu iemeslu dēļ izvēlēties nākotni bez tevis.

Ja jūs iztēlojaties "savu sociālo pasauli" kā struktūru, tad var teikt, ka tā balstās uz trim pīlāriem: jūsu partneris, jūsu draugi un ģimene, kurā esat dzimis.

Foto: pixabay.com

Ja jūs izsitīsit vienu no pīlāriem, konstrukciju atbalstīs atlikušie divi, un, ja “visa pasaule” ir tikai partneris, tad līdz ar viņa aiziešanu struktūra pilnībā sabruks un būs daudz grūtāk, lai atgūtos. Bez tuvinieku atbalsta atveseļošanās periods var aizņemt daudz ilgāku laiku un spēcīgāk ietekmēt psiholoģisko stāvokli.

Lai pēc kāzām netiktu “likvidēti” draugi, lai neriskētu ar ģimenes integritāti un paliktu laimīgs cilvēks stiprā laulībā ar īstiem draugiem, ir jānovērtē cieņa, uzticēšanās, mīlestība un ziedošanās.

Foto: depositphotos.com

Šo īpašību attīstīšana ir ārkārtīgi svarīga. Tie palīdzēs justies pārliecinātam un uzticamam, ļaus paplašināt komunikācijas redzesloku un stiprināt uzticības pilnas attiecības ar mīļajiem. Draudzība, tāpat kā mīlestība, ir vitāli nepieciešama katram cilvēkam, ļoti svarīgi ir spēt uzturēt harmoniju visos virzienos.

Lasi arī: Kopā ne uz visiem laikiem: cik reizes zodiaka zīmes apprecas?

Dzīvesstils

Ikviens savas dzīves laikā ir piedzīvojis deguna asiņošanu, taču izrādās, ka par deguna asiņošanu ir vēlams zināt vairāk, īpaši, ja deguna asiņošana atkārtojas.

Svarīgākais