Veselības horoskops: kā dzimšanas datums ietekmē veselību

© Pexels.com

Septembrī dzimušajiem ir visneveiksmīgākie! Ko pētnieki ir noskaidrojuši par dzimšanas mēneša saistību ar veselības stāvokli? Pētnieki uzskata, ka grūtnieču pakļaušana noteiktiem sezonas apstākļiem var būt faktors, kas ietekmē bērna veselību.

Piemēram, sieviete, kas ir stāvoklī siltākajos mēnešos, var tikt pakļauta lielākam D vitamīna saturam, savukārt sieviete, kas ir stāvoklī aukstākos mēnešos, var tikt pakļauta gripas vīrusam.

Pat racionālākie no mums periodiski interesējas par horoskopiem un jautā astrologiem, kas gaidāms nākamajā gadā - mīlestībā, biznesā un jo īpaši visā, kas saistīts ar veselību?

Bet vai mēnesis, kurā esam dzimuši, patiešām nosaka mūsu veselību? Savādi, bet zinātne tā domā.

Vismaz Kolumbijas Universitātes Medicīnas centrā veiktā pētījuma autori atklāja skaidru korelāciju starp mēnesi, kurā cilvēks dzimis, un slimībām, no kurām viņš cieta. Pētījuma autori analizēja 1,75 miljonu pacientu veselības datus, kas dzimuši laikā no 1900. līdz 2000. gadam, un atklāja, ka iespējamība saslimt ar 55 slimībām faktiski ir atkarīga no mēneša, kurā cilvēks dzimis.

Protams, iegūtos datus nevajadzētu uztvert pārāk nopietni, taču varētu būt lietderīgi tos ņemt vērā un pievērst lielāku uzmanību savām “vājām” vietām.

Janvāris

Šajā mēnesī dzimušajiem jāuzrauga sava sirds veselība, īpašu uzmanību pievēršot asinsspiedienam, holesterīnam un svaram.

Februāris

Ziemas pēdējā mēnesī dzimušajiem ir lielāka iespēja saslimt ar bronhītu, kā arī ļaundabīgiem plaušu audzējiem. Tāpēc labāk nesmēķēt vai atmest, ja esat jau ieguvis šo slikto ieradumu.

Marts

Tāpat kā cilvēki, kas dzimuši janvārī, arī marta bērni ir īpaši uzņēmīgi pret sirds slimībām, kā arī asinsrites problēmām.

Aprīlis

Dzimis aprīlī? Rūpējies par savu sirdi!

Maijs

Iespējams, visveselīgākie cilvēki ir dzimuši pēdējā pavasara mēnesī: pētījums neatklāja nekādas sakarības ar slimībām. Laimīgie!

Jūnijs

Jūsu vājā vieta ir elpošanas sistēma. Jūnijā dzimušajiem ir lielāks risks saslimt ar astmu.

Jūlijs

Vēl viens laimīgais: jūlija bērniem netika atklātas nekādas “patentētas” slimības.

Augusts

Ja jūsu dzimšanas diena iekrīt vasaras pēdējā mēnesī, pievērsiet īpašu uzmanību savām acīm: jums ir īpašs risks saslimt ar acu infekcijām.

Septembris

Īpaši piesardzīgiem pret savu veselību jābūt pirmajā rudens mēnesī dzimušajiem: viņiem, pēc pētījumiem, ir paaugstināts risks saslimt ar acu infekcijām, elpceļu infekcijām, astmu un garīgām problēmām.

Oktobris

Ja esi dzimis oktobrī, rūpējies par plaušām, kuņģi, redzi, kā arī esi uzmanīgs gripas sezonā.

Novembris

Saskaņā ar pētījumu bērniem, kas dzimuši novembrī, biežāk ir mācīšanās grūtības, kā arī tie ir neaizsargātāki pret zarnu slimībām.

Decembris

Zinātnieki nekonstatēja korelāciju ar nopietnu saslimšanu risku decembra dzimšanas dienas cilvēku vidū, taču novēroja pastiprinātu tendenci veidoties sasitumiem.

Dzīvesstils

Kraukšķīga, sviestaina, mīksta, pikanta… Šai tomātu apgrieztai kukurūzas maizei ir viss. Šī recepte ir kukurūzas maizes prezentācija, kas paaugstinās ikvienu barbekjū vai pasniegšanas veidu līdz izsmalcinātai maltītei. To ir arī neticami viegli pagatavot.

Svarīgākais