© Foto: pixabay.com

Lielākā daļa cilvēku veic savas ikdienas aktivitātes, neapzinoties, ka apkārtējā pasaule nav tik vienkārša, kā šķiet pirmajā acu uzmetienā. Ne visu tajā var izskaidrot, izmantojot loģiku.

Katrs cilvēks ir unikāls, jo viņam ir pārsteidzošas spējas, par kurām viņi ne vienmēr zina. Marija Pītersa, neirokoučere un speciāliste darbā ar domāšanu, stāsta par to, kā sadzirdēt savu intuīciju un saprast tās brīdinājumus.

“Pirms sperat nopietnu soli, ieklausieties, ko saka jūsu iekšējā balss - jūsu uzticīgākais un uzticamākais draugs. Neļaujies pārliecināšanai, ja tava intuīcija brīdina par briesmām. Ir ļoti svarīgi uzticēties sev un savām sajūtām. Tas palīdzēs gūt panākumus un rūgti nevilties,” raksta Pītersa.

Kā retrīts palīdzēs atgūt dzīves būtību un kā noderēs domu spēks lasiet šeit.

Intuīcijas norādes: galvenās dvēseles balss izpausmes

Foto: pixabay.com

Bieži cilvēki pieķer sevi pie domas, ka daudzus nākotnes notikumus redz jau iepriekš. Taču viņi tam nepievērš uzmanību. Kāpēc tas notiek? Mūsdienās ir ārkārtīgi grūti apstrādāt visu informācijas apjomu, ko cilvēks saņem. Tas noved pie tā, ka viņš pārstāj klausīties savā iekšējā balsī un ignorē intuīcijas pamudinājumus.

Tikmēr ir svarīgi uztvert savas dvēseles signālus, kas bieži brīdina par notikumu attīstību.

Tieši intuīcija palīdz izvēlēties pareizo ceļu, kur smelties jaunu spēku, iedvesmu un iespēju realizēt savu potenciālu. Gadās arī tā, ka dvēseles balss glābj no briesmām un nepatīkamiem starpgadījumiem.

Var atsaukt atmiņā daudzus ilustratīvus stāstus par to, kā intuīcija iejaucas visas dzīves garumā. Pat ja šķiet, ka nevajag krist panikā un pievērst uzmanību priekšnojautām, tikai vēlāk var saprast, ka velti neklausījies.

Foto: pixabay.com

Piemēram, nolemjat pāriet pāri laipai, kas izskatās nestabila, neskatoties uz to, ka pazibēja doma par risku, ka laipa var ielūzt. Ignorējot to, tomēr ielūzāt un guvāt traumu. Un tikai tad nožēlojat, ka neizgājāt apkārtceļu. Iekšējās bailes piepildījās.

Kad neskaidri jūtat, ka ir jāizvēlas cits ceļš, ka jāatsakās no vilinoša piedāvājuma vai kaut kas jāiegādājas, ņemiet intuīciju vērā, pieņemot lēmumus.

Lai izvairītos no traumām, šoka, naudas zaudēšanas un citiem nevēlamiem notikumiem, ar pateicību pieņemiet savas intuīcijas brīdinājumus.

Intuīcijas emocionālās un fiziskās izpausmes

Foto: pixabay.com

Iekšējai balsij ir vairākas galvenās īpašības. Kā atpazīt tās norādes?

Priekšnojauta ir galvenā spēcīgas intuīcijas izpausme, kas parādās diezgan bieži. Ir svarīgi nenoslāpēt priekšnojautu un rūpīgi analizēt informāciju. Tas ir stāvoklis, kad jūt, ka nevajag veikt noteiktas darbības, šajā dienā doties ceļā vai nokļūt kādā vietā. Šai parādībai ir grūti atrast saprātīgu skaidrojumu - nekāda loģika šeit nedarbojas.

Iespējams, katrs ir piedzīvojis līdzīgu sajūtu. Parasti tas izraisa noteiktas sajūtas - trauksmi, bailes, vēlmi apstāties un pagriezties atpakaļ. Uzreiz var saprast, ka notiek kaut kas dīvains. Gadās, ka notiek pretēja reakcija - priecīgs satraukums, kaut kā patīkama gaidīšana.

Vajag dzirdēt savu dvēseles balsi, jo cilvēks apvieno fiziskos, garīgos un enerģētiskos principus. Saprāts un loģika dažkārt tikai traucē iekšējam dialogam.

Domas forma ir kārtējā intuīcijas izpausme. Tas ir tā, it kā redzētu zibspuldzi, acumirklīgu notikumu, kas drīz atkārtojas reālajā dzīvē. Atceraties cilvēku - viņš zvana, gatavojaties kādam rakstīt - un saņemat no viņa ziņu, gaidāt atgadījumu - tas notiek, sapņojat satikt draugu - cilvēks parādās uz sliekšņa.

Foto: pixabay.com

Skaidra izziņa ir sarežģītāka intuīcijas forma, tā ir vairāk kā brīnums, maģija, neparastu spēju izpausme. Un tā patiešām ir maģija! Skaidra izziņa (claircognizance) ir pārsteidzoša un īpaša dāvana. Tas izpaužas stingrā pārliecībā, ka viss būs tā un ne citādāk.

Šeit nav vajadzīgs ne apstiprinājums, ne pierādījumi - ir tikai ticība, kas dzīvo iekšā un nerada nekādas šaubas. Ja nepieciešams, tas palīdz atrast īsto ceļu un atbildēt uz sarežģītiem jautājumiem - tā cilvēka dvēsele iesaka pareizo risinājumu jaunām problēmām.

Intuīcijas fiziskās izpausmes ir ķermeņa reakcijas, kam ir arī savs zemteksts. Piemēram, spiediens un spriedze krūtīs brīdina par jebkuras lietas nelabvēlīgu iznākumu. Tie atspoguļo iekšējās pretrunas, šaubas un nevēlēšanos darīt to, kas nepatīk. Svarīgi šo stāvokli neignorēt - tā ir pretestība un nepiekrišana notiekošajam.

Foto: pixabay.com

Vēl viena interesanta ķermeņa izpausme ir zosāda. Tie liecina par pozitīvu realitātes uztveri.

Ja apspriež kādu nopietnu jautājumu, zosāda var tikt uzskatīta par pozitīvu signālu. Tas nozīmē, ka ir drosmīgi jāsāk tas, ko esat iecerējis.

Cilvēks bieži maldina sevi, nepieņem savas dvēseles pamudinājumus un ņem vērā kļūdainus secinājumus. Daudzi cilvēki iet pret savu intuīciju, pārvarot iekšējo protestu. Tāpēc ir dabiski, ka viss nenotiek labi, darījumi tiek atcelti un pirkumi nav bijuši vajadzīgi.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv