Uzziniet, kā pagatavot fritatu, izmantojot šo vienkāršo ceļvedi, būs arī 5 recepšu variācijas. Lieliski piemērota jebkurai maltītei, sākot no vēlām brokastīm līdz vakariņām, tās ir vienkāršas un gardas.
Fritata ir iecienīta vēlo brokastu ēdiena recepte mājās. Tā ir vienkārša un daudzpusīga. Parasti fritatas gatavo ar jebkuriem dārzeņiem, kas ir pa rokai, raksta loveandlemons.com.
Kas ir fritata? Daži fritatu sauc par kišu bez garoziņas. Tas ir olu cepums, kas pildīts ar garšīgiem dārzeņiem, garšaugiem un nedaudz siera. Ja neesat sāļo brokastu cilvēks, tad tā ir ātra vakariņu iespēja darba dienas vakarā.

Izvēlieties receptes variāciju, saputojot fritatas pamatni: vienkāršu olu, mandeļu piena (vai jebkura cita piena), ķiploku, sāls un piparu maisījumu.
Pēc tam apcepiet dārzeņus 25 vai 30 cm čuguna pannā, līdz tie ir mīksti.
Kad dārzeņi ir gatavi, pirms olu pievienošanas iemaisiet garšvielas vai garšaugus. Ielejiet fritatas pamatni un viegli sakratiet pannu, lai to sadalītu pa dārzeņiem.
Apkaisiet fritatu ar sieru un ievietojiet pannu 200 grādu cepeškrāsnī.
Cepiet 15 līdz 20 minūtes vai līdz olas ir sacietējušas un virsma ir viegli zeltaina ap malām.
Ļaujiet fritatai nedaudz atdzist, pirms sagriežat un ēdat!
Brokoļi un feta;
Cepti sarkanie pipari un spināti;
Pavasara dārzeņi ar sparģeļiem;
Jauktas sēnes un estragons;
Kaprese ar ķiršu tomātiem, mocarelu un baziliku.
Lai katru reizi pagatavotu labu fritatu, ievērojiet šos padomus un ieteikumus:
Vienmērīgi izklājiet dārzeņus pa visu pannu, pirms ieliet olas. Kad ieliesiet olu maisījumu, dārzeņus vairs daudz nepārvietosiet (citādi beigās sanāktu olu kultenis), tāpēc pārliecinieties, ka dārzeņi pannā ir vienmērīgi izvietoti, lai katrā kumosā iegūtu dārzeņus.
Mainiet garšas! Eksperimentējiet ar šīm garšu kombinācijām. Ja mēģināt mainīt dažādus garšaugus vai dārzeņus, paturiet prātā, ka laba dārzeņu un olu attiecība ir aptuveni 1/4 tases dārzeņu uz vienu olu vai 2 pilnas tases dārzeņu uz 6-8 olām.
Izmantojiet čuguna pannu. Vislabākā izvēle fritatu pagatavošanai ir čuguna pannas, kuras var droši lietot gan uz plīts, gan cepeškrāsnī, un tās labi un vienmērīgi vada siltumu. Čuguna pannas garšvielu pievienošana piešķir tai nepiedegošu pārklājumu, tāpēc labi garšvielu pievienota panna nodrošinās visvieglāko griešanu un pasniegšanu. Man patīk izmantot emaljētu čuguna pannu, kurai nav nepieciešama iepriekšēja garšvielu pievienošana.
Drošība pirmajā vietā! Neaizmirstiet, ka, izņemot čuguna pannu no cepeškrāsns, tās rokturis kādu laiku paliks karsts. Uzlieciet uz tās virtuves dvieli, lai atgādinātu sev, ka nedrīkst to satvert, pirms tā nav atdzisusi.

Ja pasniedzat fritatu kā daļu no lielākām vēlām brokastīm, tad franču grauzdiņi, pankūkas, banānu maize, ceptas auzu pārslas, melleņu plācenīši vai augļu salāti būtu lieliska izvēle.

Lai atsevišķas šķēles padarītu vēl krāšņākas, pārkaisiet tās ar svaigiem garšaugiem vai pasniedziet ar avokado šķēlītēm, citrona jogurta gabaliņiem vai pesto, pico de gallo vai tomatillo salsas kausiņiem.
Darba dienas vakariņās var pasniegt fritatu ar kāpostu salātiem un labu maizi.
SASTĀVDAĻAS
6 lielas olas, 30 cm pannai izmantojiet 8 olas
¼ glāze nesaldināta mandeļu piena vai jebkura cita piena
2 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
¼ tējkarote jūras sāls, vairāk apkaisīšanai
Svaigi malti melnie pipari
Extra virgin olīveļļa, apkaisīšanai
Papildu sastāvdaļas vēlamajai variācijai
1.variants: Brokoļi ar fetas sieru
6 sīpoli, sasmalcināti
2 glāzes sasmalcinātu brokoļu
⅛ tējkarote kūpinātas paprikas
¼ glāze sadrupināta fetas siera
2.variants: Cepti sarkanie pipari un spināti
1 šalotes sīpols, sasmalcināts
2 ceptas sarkanās paprika, sasmalcinātas
2 glāzes spinātu
⅓ glāze sadrupināta fetas siera
3.variants: Pavasara dārzeņi

4 sīpoli, sasmalcināti
½ glāze sasmalcinātu sparģeļu, mīkstās daļas
½ glāze saldētu zirnīšu atkausēta
½ glāze uz pusēm pārgrieztu mini mocarellas bumbiņu
¼ glāze sadrupināta fetas siera
¼ glāze sasmalcināta estragona vai maurloku
4.variants: Jauktas sēnes un estragons

1 šalotes sīpols, sasmalcināts
340 g dažādu šampinjonu, sasmalcinātu
¼ glāzes sasmalcināta estragona
⅓ glāzes rīvēta pekorīno siera
5.variants: Kaprese
1 šalotes sīpols, sasmalcināts
2 glāzes pārgrieztu ķiršu tomātu
¾ glāzes pārgrieztu mini mocarellas bumbiņu
½ glāzes sagrieztu svaigu bazilika lapu
PAGATAVOŠANA
Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 200°C.
Saputojiet olas, mandeļu pienu, ķiplokus un sāli, līdz viss ir labi sajaucies. Nolieciet malā. Izvēlieties dārzeņu variantu. Izpildiet atbilstošās instrukcijas, lai to pagatavotu.
Brokoļi ar fetu:
Uzkarsējiet 1 ēdamkaroti olīveļļas 25 vai 30 cm čuguna pannā uz vidējas uguns. Pievienojiet lociņus, brokoļus, šķipsniņu sāls un piparu un cepiet, ik pa laikam maisot, līdz brokoļi ir mīksti, bet joprojām spilgti zaļi, 5 līdz 8 minūtes.
Pievienojiet kūpināto papriku, pēc tam pievienojiet olu maisījumu un viegli sakratiet pannu, lai vienmērīgi sadalītos. Apkaisiet ar fetas sieru un cepiet 15 līdz 20 minūtes vai līdz olas ir sacietējušas. Pievienojiet garšvielas pēc garšas un pasniedziet.
Cepti sarkanie pipari un spināti:
Uzkarsējiet ½ ēdamkarotes olīveļļas 25 vai 30 cm čuguna pannā uz vidējas uguns. Pievienojiet šalotes sīpolu, šķipsniņu sāls un piparu un vāriet, līdz tas kļūst caurspīdīgs, apmēram 5 minūtes.
Pievienojiet ceptos sarkanos piparus un spinātus. Apcepiet, līdz spināti ir savītuši, pēc tam pievienojiet olu maisījumu un viegli sakratiet pannu, lai tas vienmērīgi sadalītos. Apkaisiet ar fetas sieru un cepiet 15 līdz 20 minūtes vai līdz olas ir sacietējušas. Pievienojiet garšvielas pēc garšas un pasniedziet.
Pavasara dārzeņi:
Uzkarsējiet ½ ēdamkarotes olīveļļas 25 vai 30 cm čuguna pannā uz vidējas uguns. Pievienojiet lociņus, sparģeļus, šķipsniņu sāls un piparu un vāriet, ik pa laikam apmaisot, līdz sparģeļi ir mīksti, bet joprojām spilgti zaļi, apmēram 5 minūtes.
Pievienojiet zirnīšus, pēc tam pievienojiet olu maisījumu un viegli sakratiet pannu, lai tas vienmērīgi sadalītos. Pievienojiet mocarelu un fetas sieru un cepiet 15 līdz 20 minūtes vai līdz olas ir sacietējušas. Pievienojiet garšvielas pēc garšas un pasniedziet.
Sēņu un estragona maisījums:
Uzkarsējiet 1 ēdamkaroti olīveļļas 25 vai 30 cm čuguna pannā uz vidējas uguns. Pievienojiet šalotes sīpolu, šķipsniņu sāls un piparu un vāriet, līdz tas sāk mīkstināties, apmēram 3 minūtes. Pievienojiet sēnes, samaisiet un vāriet, līdz tās ir mīkstas, apmēram 8 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
Pievienojiet estragonu, pēc tam pievienojiet olu maisījumu un viegli sakratiet pannu, lai tas vienmērīgi sadalītos. Apkaisiet ar pekorīno sieru un cepiet 15 līdz 20 minūtes vai līdz olas ir sacietējušas. Pievienojiet garšvielas pēc garšas un pasniedziet.

Kaprese:
Uzkarsējiet ½ ēdamkarotes olīveļļas 25 vai 30 cm čuguna pannā uz vidējas uguns. Pievienojiet šalotes sīpolu, šķipsniņu sāls un piparu un vāriet, līdz tas kļūst caurspīdīgs, apmēram 5 minūtes.
Pievienojiet tomātus, pusi bazilika, samaisiet, pēc tam pievienojiet olu maisījumu un viegli sakratiet pannu, lai tas vienmērīgi sadalītos. Pievienojiet mocarelu un cepiet 15 līdz 20 minūtes vai līdz olas ir sacietējušas. Pārkaisiet ar atlikušo baziliku. Pievienojiet garšvielas pēc garšas un pasniedziet.