Kā pagatavot ideālu fritatu: vienkārša recepte

© Foto: Pexels.com

Fritata ir vienkārša ar zeltaini ceptām kartupeļu šķēlītēm, karamelizētiem sīpoliem un riekstainu parmezānu, ko gatavo vieglām vasaras vakariņām. Fritatas atrodas kaut kur starp omletēm un kišu – olu ēdienu ar pildījumu, kam ir nedaudz krēmīga tekstūra, kas radīta ar pareizo sastāvdaļu līdzsvaru.

Nelsons Serrano-Bahri, profesionāls šefpavārs un inovāciju direktors American Egg Board, The Takeout pastāstīja par to, kā katru reizi precīzi noteikt sastāvdaļu attiecību perfektai fritatai.

Uz katrām sešām olām izmanto ½ glāzes saldā krējuma, 1 glāzi siera un 1½ līdz 2 glāzes pildījuma. "Šī attiecība ir efektīva, jo olas piešķir struktūru un paceļ masu, krējums piešķir bagātīgu tekstūru un veido krēmam līdzīgu konsistenci, un siers, kūstot, piešķir taukvielas, garšu un nedaudz struktūras," pastāstīja šefpavārs.

Krējums, ko var aizstāt ar pienu, fritatai piešķir vairākas priekšrocības. "Krējums (vai piens) palielina maigumu, atšķaidot olu olbaltumvielas, neļaujot tām pārāk savelties gatavošanas laikā; piešķir bagātīgu tekstūru un nedaudz krēmīgu sajūtu mutē; un uzlabo garšu, pievienojot nelielu saldumu un nolīdzinot olu garšu," sacīja Serrano-Bahri. Arī citi piena produkti vai piena produkti ar pusi tauku - biezpiens, skābais krējums, jogurts vai krēms. Izmantojiet pilnpiena vai vismaz 2% tauku saturu, pretējā gadījumā tam nebūs tādas pašas krēmīguma konsistences.

Kā sagatavot pildījumus un pagatavot fritatu

Foto: Pexels.com

Izmantojiet savu iztēli — un pārpalikumus ledusskapī —, lai fritatu piepildītu ar dārzeņiem, vārītu vai sālītu gaļu un citiem produktiem. Kampānijā pat gatavo fritatas ar makaroniem, un viens no reģionālajiem itāļu šefpavāriem uzskata, ka ikvienam vajadzētu tās nogaršot. Taču pildījumi nedrīkst būt jēli.

Nelsons Serrano-Bahri dalījās: "Ņemiet vērā, ka pildījumi — termiski apstrādāti dārzeņi, gaļa, garšaugi — ir iepriekš jāuzvāra un labi jānotecina, lai maisījums nebūtu šķidrs."

Pildījumu un pēc tam fritatas pagatavošanai izmanto čuguna vai cepeškrāsnij piemērotu pannu ar nepiedegošu pārklājumu, savukārt uz atsevišķas cepamās plāts var pagatavot lielāku fritatu vairākiem cilvēkiem.

Sakuļ olas (pārliecinieties, ka tās, kas atrodas ledusskapī, joprojām ir labas), sajauc krējumu un sieru un pēc tam pārlejiet maisījumu pāri pildījumiem. Ja izmantojat cietāku sieru, kas labi nekūst, to var pārkaisīt pa virsu.

Fritatu var gatavot uz plīts, līdz tā daļēji sacietē, un pēc tam pabeigt cepeškrāsnī vai zem grila. Daži cilvēki visu gatavošanas procesu izmanto cepeškrāsnī, bet citi to gatavo pilnībā uz plīts, pusceļā apgriežot.

Lai apgrieztu pannas lieluma fritatu, novietojiet virs tās otrādi šķīvi, kas ir lielāks par pannu, ātri apgrieziet to tā, lai šķīvis būtu apakšā, un pēc tam ievietojiet fritatu ar neapstrādāto pusi uz leju atpakaļ pannā.

Fritatas var pasniegt svaigas no krāsns vai istabas temperatūrā jebkurā diennakts laikā, sākot no brokastīm līdz vakariņām un nedēļas nogales vēlajām brokastīm. Tās var ņemt līdzi arī ceļā, ievietojot gabaliņu starp itāļu maizes šķēlēm vai uz kraukšķīgas maizītes.

Dzīvesstils

Karstā vasaras dienā ledus tēja ir īsts glābiņš – veldzējoša, atsvaidzinoša un arī veselīga! Tā vietā, lai izmantotu cukuru vai mākslīgi saldinatus sīrupus, mājās vari pagatavot dabīgu tējas koncentrātu – sīrupu, ko glabāt burciņā un lietot pēc vajadzības. Un pats labākais – šis dzēriens iztiek bez cukura! Ar recepti dalās “simpleveganblog.com”.