Arvien vairāk cilvēki domā, kādi graudi ir veselīgāki un labāk piemēroti ikdienas maltītēm. Vai izvēlēties moderno kvinoju vai tradicionālos griķus? Atšķirība starp šiem produktiem ir daudz mazāka, nekā varētu šķist.
Gan griķiem, gan kvinojai ir līdzīgs uzturvielu kopums. Abi graudi satur B vitamīnus, šķiedrvielas un nodrošina labu sāta sajūtu, vienlaikus atbalstot gremošanas veselību. Tāpēc izvēle starp tiem nav saistīta ar ieguvumiem veselībai, bet gan ar personīgo gaumi, raksta RBC.
Nav nepieciešams sarežģīt savu uzturu, mēģinot klasificēt šos graudus kā labākus vai sliktākus. Ja jūsu organisms labi reaģē uz konkrētu graudu, varat to droši iekļaut savā ēdienkartē. Patiesībā tie pēc savām īpašībām ir vairāk vai mazāk līdzīgi. Es neizvēlētos. Ēdiet to, kas vairāk garšo.

Neskatoties uz kvinojas popularitāti visā pasaulē, daudzi dod priekšroku griķiem.
Griķi ir pieejama un pazīstama graudaugu šķirne, kas bagāta ar uzturvielām, viegli pagatavojama un labi sader ar dārzeņiem, gaļu vai piena produktiem. Kvinoja bieži tiek vērtēta tās augstā augu izcelsmes olbaltumvielu satura un vieglās sagremojamības dēļ.
Tomēr nav nepieciešams izvēlēties "veselīgāku" variantu. Galvenais kritērijs ir garša un tas, kā graudaugi personīgi patīk.