Eksperti skaidro, kāpēc pirms gatavošanas nevajadzētu mazgāt gaļu

© Foto: freepik.com

Tas ir ne tikai neveselīgi, bet arī rada papildu risku veselībai. Ir vairāki iebildumi pret plaši izplatīto gaļas mazgāšanas praksi pirms gatavošanas.

Eksperti paskaidroja padomu, ka jebkura termiskā apstrāde augstā temperatūrā pilnībā iznīcina potenciāli bīstamos mikroorganismus. "Jūs to karsēsiet 180-250°C temperatūrā. Viss tur aizies bojā.

Pretējā gadījumā vienkārši izsmidzināsiet dažādas baktērijas pa visu virtuvi," norāda eksperti. Tāpēc gaļas mazgāšana zem tekoša ūdens izplata baktērijas pa izlietni, darba virsmu un traukiem, radot savstarpējas piesārņošanās risku, vēsta DoctorPiter.

Foto: freepik.com

Tāpēc no šīs procedūras jāizvairās. Vēl kāds svarīgs arguments: nepieciešamība mazgāt gaļu bieži vien norāda uz tās slikto kvalitāti. Ja gaļa ir jāmazgā, tas ir sliktas kvalitātes produkts un pārtikas drošības labad, to labāk izmest, nevis pagatavot, secinājuši šefpavāri.