Kāposti ir visveselīgākais rudens ēdiens; tie ir bagāti ar C vitamīnu, un to sulai piemīt pretiekaisuma iedarbība.
Kāposti ir galvenais veselīgais rudens ēdiens: tie satur vairāk C vitamīna nekā citrons - 100 grami satur līdz pat 70 procentiem no dienas devas, raksta DoctorPiter.
Kāpostu sulu varētu izmantot brūču dziedēšanai un kuņģa iekaisuma ārstēšanai.
Svaigas kāpostu lapas satur C, K un B grupas vitamīnus, organiskās skābes un fitoncīdus, kam piemīt pretmikrobu īpašības. Tika uzskatīts, ka kāpostu lapas mazina sāpes un pietūkumu.
Mūsdienu pētījumi apstiprina, ka kāpostu sulai piemīt pretiekaisuma iedarbība, taču šis līdzeklis nevar aizstāt visaptverošu medicīnisko ārstēšanu.
Par veselīgu uzturu vairāk lasiet šeit.